Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tips voor eilandhoppen

4/5 - (3 stemmen)

Wie aan Griekenland denkt, denkt aan een azuurblauwe zee en parelwitte stranden. Om het land op en top te leren kennen, is eilandhoppen de beste manier. Het land telt zo???n 6000 eilanden, met als meeste bekendste natuurlijk Kreta, Santorini en Mykonos. Maar er zijn zoveel meer prachtige eilandjes te vinden! Hier vind je de beste tips om de drukke toeristische trekpleisters te vermijden en te genieten van minder bekende eilandjes.

Eilandhoppen kun je prima zelf organiseren, maar je kunt ook een compleet georganiseerde vakantie boeken. Vanaf de periode half mei tot half september zijn er meestal dagelijkse bootverbindingen tussen de Griekse eilanden. Eilandhoppen in het laagseizoen is dit ook mogelijk, maar varen er maar een beperkt aantal boten per dag. In deze periode kun je wel goedkopere accommodaties en boottickets boeken.

Favoriet bij de Grieken zijn de Argo-Saronische eilanden. Eilanden die ook zeker het bezoeken waard zijn, zijn:

Zakynthos

Zakynthos bergen en rotsen met een strand en een wrak is een klein paradijsje op aarde, met een van de meest gefotografeerde stranden van de wereld: Navagio Beach. Op het eiland vind je meerdere steden met prachtige kerken en gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn. Het is wel aan te raden om een auto te huren

Peloponnesos

Peloponnesos is het meest zuidelijke eiland van Griekenland.???? Vooral Grieken komen hier om hun vakantie door te brengen, je vindt er daarom ook veel minder toeristen. Op dit eiland vind je een vissersdorpje waarin lijkt of de tijd stil heeft gestaan.

Hoe bepaal je je reis bij eilandhoppen?

Bepaal voor het eilandhoppen eerst je startpunt. Athene heeft een grote haven en is makkelijk en relatief goedkoop te bereiken met het vliegtuig. Vanaf hier bepaal je welke eilanden je wilt bezoeken. Je hoeft hierbij niet een strakke planning te maken, die houd je toch niet vol in Griekenland. Het helpt wel om een koers te bepalen. Wanneer je specifiek budget hebt, is het belangrijk om te letten op het prijsverschil tussen de bootreizen. Dit kan zeer groot zijn, waarbij het niet uitmaakt hoelang de bootreis duurt of hoe ver de afstand is.