Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finikounda vakantie

4/5 - (7 stemmen)

Een vakantie in Finikounda is een geweldige manier om de prachtige regio Peloponessos te ontdekken. Het gaat om een vestiging in een vissersdorpje met een warme en vriendelijke sfeer met een Grieks karakter. Het is gelegen op het puntje van het schiereiland Messinia aan de zuidelijke westkust van de Peloponessos.

Het ongerepte vissersdorpje is een ideale uitvalsbasis voor ontspanning en prachtige stranden evenals een aantal zeer leuke naburige resorts. Ontspannen is prioriteit in dit dorpje op het relaxte tempo van de lokale bevolking. Finikounda biedt een mooie gelegenheid om te zwemmen, snorkelen en vissen met ook uitstekende gelegenheden om te windsurfen. U zult er een goede selectie van tavernes vinden voor rustig romantische diners, evenals een aantal levendige bars. De meeste tavernes hebben een overvloed aan verse vis op het menu en zijn vaak gevestigd aan het water rond de kleine haven vol kleurrijke vissersboten. Kortom is Finikounda ideaal voor iedereen die houdt van vis en mooie wateren!

Geschiedenis en cultuur

Bruine stoelen op de straat onder een grote groene boom De hedendaagse dorp verscheen voor het eerst rondom 1840. De inwoners van Lahanada, immigranten uit Kreta, begonnen met de bouw van woningen op deze locatie. De eigentijdse naam kreeg het officieel in 1930. Vandaag de dag is het onderdeel van de gemeente van Methoni. De belangrijkste bronnen van inkomsten van de bewoners zijn de landbouw en het toerisme. Finikounda heeft zich ontwikkeld tot een opmerkelijk vakantieoord, waar reizigers niet alleen verblijven in een prachtig natuurlijke omgeving, maar ook kunnen genieten van services en diensten voor een comfortabele vakantie

Bezienswaardigheden

Finikounda biedt een scala aan wandelroutes aan waar u onder andere fantastisch kunt mountainbiken door aantrekkelijk landbouwgrond en weelderige heuvels tot prachtig kleine pittoreske dorpjes van Pylos met zijn beroemd goed bewaarde fort.
In de omgeving kunt u verder kleurrijke bloemen met versierde huizen vinden, een prachtige haven en een aantrekkelijk plein met arcades met typische platanen. Ook kunt u het naburige historische vissersdorpje Methoni verkennen waar een enorm kasteel staat, tevens kunt u er genieten van het Voidokoilia strand met een fantastisch ongerept karakter. Verder kunt u uitstapjes maken naar het oude Olympia, Mystras en een verscheidenheid aan boottochten zijn er beschikbaar.