Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chersonissos Vakantie

4.7/5 - (7 stemmen)

Chersonissos is een stad in het noorden van Kreta, grenzend aan de Middellandse Zee / Ege??sche Zee. Deze gemeenschap ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Iraklion en ten westen van Agios Nikolaos. Wat meestal wordt aangeduid met Chersonissos, is in feite het schiereiland en de haven. Mensen die graag willen zonnen en de rust zoeken op vakantie kunnen genieten van Chersonissos, want het heeft prachtig uitgestrekte stranden en excursies naar andere plaatsen op.

Uitgaansstraat in ChersonissosToerisme

Net als veel andere gemeenten op Kreta, is de lokale economie niet alleen gebaseerd op het toerisme, maar ook op de landbouw. De toerisme trok al gauw aan onder vooral Nederlanders, Britten en Duitsers, dit enorm populaire eiland heeft dan ook een breed scala aan bezigheden te bieden zodat iedere bezoeker met de mooiste herinneringen naar huis kan gaan.
Zo zijn er volop uitgaansgelegenheden, Cherchonissos is voorzien van disco’s, clubs, bars en pubs. Men kan een sight-seeing trein pakken die naar beneden loopt naar de hoofdstraat langs de zee, en biedt toegang tot de omgeving van Chersonissos.

Geschiedenis en cultuur

Chersonissos is de plaats van de oude stad van Chersonesos, een belangrijke zeehaven van klassiek Griekenland via de Byzantijnse tijd. De jachthaven is gebouwd over de overblijfselen van de Romeinse poort. Sommige van deze sporen zijn overgebleven, de meeste van hen zijn onder water en nog steeds zichtbaar op sommige plaatsen. Op de kust is er een piramidale Romeinse fontein met moza??eken van de visserij-sc?$B!/(Bnes. Op de top van de rotsachtige heuvel achter de haven staan de ru??nes van een vroeg-christelijke basiliek met een moza??eken vloer. Een waar vermaak voor iedereen die houdt van bezienswaardigheden. De omgeving van Chersonissos is bekend om zijn prehistorische archeologische vondsten. Een ideale plaats om te genieten van de historische sfeer die er nog hangt en gelijktijdig een mooie vakantie te hebben.