Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kreta vakantie

Het mooie Kreta is een hemelse en pure land vol met natuurlijke schoonheid, geschiedenis en cultuur. Het is een land waarvan de bezoekers de natuur in al zijn glorie zullen tegenkomen met adembenemende uitzichten. Eindeloze stukken zee grenzen aan schuimige baaien en eilanden van exotische schoonheid en zandstranden weggestopt aan de voet van de bergen.kreta vakantie boeken
Ondoordringbare, maar toch zo majestueuze kloven, heilige grotten, gezegende rivieren en weelderige, groene vlaktes dik bedekt met olijf-en citrusbomen. De intimiderende overblijfselen van vroegere beschavingen zullen u versteld doen staan, overal zijn nog tekenen van creatieve geesten en tekenen van legendes en verdwenen glories uit de geschiedenis. Sunweb Vakanties biedt meer dan 180 vakanties naar Kreta al vanaf ??$B”L(B299.

Geschiedenis en cultuur

Een reis naar het eiland Kreta is niet zomaar een reis. Hier woonden generaties Mino??rs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Venetianen, Turken, joden en Egyptenaren. De geschiedenis leeft in Kreta, ademt in de klank van de viool. Het is een verhaal van de aroma’s van specerijen uit het Oosten, unieke grassen en kruiden, olie en gezegend wijn. Hier op het kruispunt van vele culturen zijn herinneringen een levendig en overvloedig bewijs van andere culturen en maakt het nog steeds deel uit van het dagelijks leven van de plaatselijke bevolking van Chania en Kreta.

Bezienswaardigheden

Wil je graag de mooiste stranden bezoeken tijdens je??vakantie naar Griekenland??dan zit je in Kreta echt meer dan goed.??Er zijn veel mooie stranden in de provincie Chania (415 km kustlijn), waarvan er veel worden georganiseerd voor zwemmers en zijn gecombineerd met uitzonderlijke hoteleenheden. De stranden van Nea Chora, Chrissi Akti, Ag. Ap??stoloi, Agia Marina, Platanias, Gerani, Kissamos, Balos, Falassarna, Elafonissi, Paleochora, Sougia, Loutro, Fragokastelo, Sfakia, Marathi, Kalives, Georgoupolis, Kavros, Almirida, zijn slechts een kleine selectie van de meest populaire stranden van Chania. Het klimaat en de configuratie van het land maken de provincie Chania een paradijs voor duizenden planten en dieren. Lilys van de zee (pancratium maritimum), lavdano (lavdanum), cyclamen (Cyclamen creticum), Kretenzische tulpen (Tulipa cretica) en bijvoorbeeld de esdoorn (Acer creticus). kreta vakantie
De endemische en unieke dittany (Origanum dictamum), malotira (fideritis cretica) en matzourana (Origanum maiorana) zijn geneesmiddelen die er ook in overvloed aanwezig zijn. De flora en fauna van Chania is met recht uniek en weelderig te noemen.
Een eerste bezoek aan Chania is verrassend door het grote aantal gebouwen en monumenten die kunnen worden gevonden met sporen van zijn grote geschiedenis en rijke beschaving. De oude stad, op en rond de heuvel van Kasteli, werd gebouwd op de ru??nes van de Mino??sche Kydonia en wordt omringd door de Byzantijnse muur, de Venetiaanse muur en de zee.
De Mino??sche beschaving heeft interessante keramiek en objecten nagelaten. Tijdens de bezetting door de Venetianen en de Turken hebben mensen van verschillende nationaliteiten, cultuur en religie naast elkaar bestaan. Zij hebben dan ook allen hun eigen creaties nagelaten.

Aanbiedingen Kreta vakantie

Deze hotels in Kreta hebben de hoogste klantwaardering en zijn daarom uitermate geschikt voor een vakantie naar Kreta.

Kreta

Leave a Comment