Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tips bezienswaardigheden Zakynthos

4/5 - (3 stemmen)

Rotsen en helderblauw waterEen van de mooiste eilanden van Griekenland is het kleine maar beeldschone Zakynthos. Ondanks het kleine oppervlakte van het eiland is er een ruim aanbod activiteiten. Er is voor elke leeftijd wel iets te beleven en daarom is Zakynthos een van de beste bestemmingen in de Ionische Archipel. Omdat er zoveel te beleven is op het eiland is hier een selectie van drie unieke bezienswaardigheden.

Shipwreck

Als je Zakynthos op zoekt kom je het al tegen, het shipwreck van Zakynthos is iconisch voor het eiland en moet zeker bezocht worden op het eiland. Het schip, dat zich op het Navagio Beach bevindt, ligt in baai omring door steile kliffen. Er zijn twee opties om de highlight te bezoeken. De eerste is om de baai van Navagio Beach per boot te bezoeken. Er zijn verschillende touroperators die boottochten aanbieden waardoor men het strand kan bezoeken. De tweede is om het shipwreck van de kliffen te bekijken, waar een viewpoint van 300 meter hoog te bezoeken is. Het is een extreem mooi uitzicht en een zeer bijzonder gezicht. Het water heeft vaak een unieke blauwe kleur door de stroming in de baai.

Blauwe grotten

Op verscheidene plekken op het eiland bevinden zich zogenaamde ???blue caves???. Dit is iets wat je zelf moet ervaren om het te geloven. Als je in de grot zwemt kleurt je huid blauw door het optische bedrog van het licht. Het is natuurlijk maar tijdelijk maar het is een uniek effect. De grotten zijn met bootjes te bereiken en bevinden zich op verschillende plekken op het eiland.

Laganas schildpadden

De stad Laganas is bekend als uitgaansgebied onder de jongeren. Echter is het ook de thuisplaats van de Caretta-caretta schildpad. Het is mogelijk om zelf de zee in te gaan, en met een beetje geluk de schildpadden te spotten. Bepaalde stranden zijn erg belangrijk voor de schildpadden, die worden dan ook goed beschermd.