Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zakynthos, een prachtig Grieks eiland

Rate this post

Griekenland heeft vele mooie eilanden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. ????n van de Ionische eilanden van Griekenland is Zakynthos. Dit prachtige eiland heeft een groene natuur, mooie zandstranden, helder blauw water, grotten en mooie oude dorpjes. Dus wil je een strand vakantie dan is dat hier zeker mogelijk, maar wil jij genieten van de natuur en oude dorpjes en grotten bezoeken dan is dit ook mogelijk.

Zakynthos-stad

Zakynthos-stad is de hoofdstad van Zakynthos, door een zware aardbeving in 1953 was bijna de hele stad geru??neerd. Nu is het dan ook een moderne stad met nog wel veel gebouwen in klassieke stijl, ook de haven van Zakynthos bevindt zich hier. In deze stad zijn verschillende kerken te bewonderen, in een aantal kerken zijn vaak werken te zien van Kretenziche en van lokale schilders. Naast de kerken is er nog veel meer te bewonderen in deze stad en wilt u even een hapje eten, kijk dan in het centrum waar genoeg caf??s en restaurants te vinden zijn.

De blauwe grotten???

Wat ook erg veel wordt bezocht in Zakynthos zijn de ???blauwe grotten??? die zich bevinden aan de oostkust. Deze grotten zijn ontdekt aan het einde van de 19e eeuw, het is mogelijk om vanaf verschillende plaatsen naar de grotten te varen. Ook kun je hier een duik nemen in het blauwe water en zo kan je het fenomeen van de ???blauwe grotten??? zelf ervaren. Je huidskleur lijkt tijdens deze duik blauw te kleuren, maar wanneer je weer uit het water komt of de grot uitzwemt is dit toch niet het geval.

Navagio beach

Een veel bezocht strand op het Griekse eiland is Navagio beach.Dit strand wordt ook wel shipwreck beach genoemd, vanwege het aangespoelde oude scheepswrak in 1980 midden op het strand. Het strand is alleen te bereiken met de boot, wel kun je van bovenaf het strand bewonderen. Wil je toch het strand bewonderen door er met een boot naar toe te varen, dan is een tip om een excursie naar Navagio beach te maken, dan ontdek je het strand en het scheepswrak zonder alle massatoerisme. Er zijn natuurlijk nog vele andere mooie stranden op Zakynthos. Tsilivi-beach is een heerlijk zandstrand en ideaal voor kinderen vanwege het ondiepe water, ook bevinden zich hier beachbars wat weer aantrekkelijk is voor jongeren.

Laganas

Op het eiland Zakynthos zijn de Caretta Caretta schildpadden te vinden, deze bevinden zich in de baai van Laganas. Omdat dit een zeldzame schildpadsoort is heeft de Griekse regering het nationale marine park gemaakt om de schildpadden te kunnen beschermen. De baai van Laganas is opgedeeld in drie zones en in alle zones zijn weer een aantal regels die ervoor zorgen dat de dieren zo goed mogelijk beschermd worden. Het is dan ook niet een erg vrij strand, maar alsnog is het wel de moeite waard om hier een keertje langs te gaan.

Heeft u nog geen vakantiebestemming in gedachten, neem dan het Griekse eiland van Zakynthos in overweging, ook nog vele andere plekken in Griekenland zijn zeker de moeite waard. U kan hier heerlijk genieten van de zon, maar ook culturele uitstapjes maken.