Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koukounaries vakantie

4.3/5 - (3 stemmen)

Koukounaries is een badplaats aan de zuidwestkust van het eiland Skiathos gelegen. Dit is het kleinste, maar meest kosmopolitische eiland van de Sporaden en ligt in het noordwesten van de Ege??sche Zee.

Geschiedenis en cultuur

Een foto onderwater van een man die aan het duiken is Skiathos huisvest toeristen van over de hele wereld. Het eiland heeft slechts ????n dorp en dat is Skiathos-Stad, tegelijkertijd de haven en hoofdstad van het eiland. De rest van het eiland bestaat uit lange zandstranden, archeologische vindplaatsen, kerken, een groot aantal winkeltjes, villa’s, restaurants en grote hotelcomplexen.??Koukounaris kent een zeer gezond mediterraan klimaat: de winters zijn er mild met zware regenval en de zomers zijn er vaak heet, doch koeler dan op de Cycladische eilanden. In de zomermaanden zorgt de Meltemi voor verkoeling.

Oorspronkelijk leefden de bewoners van Skiathos van de olijfteelt, wijnbouw en landbouw. Gedurende de laatste jaren maakte het toerisme er, onder andere omwille van de prachtige natuur en adembenemend gouden zandstranden, haar opmars.??Vanuit de hoofdstad vertrekt er elke 30 minuten een bus naar Koukounaries. Het dennenbos, grenzend aan het strand, herbergt diverse soorten planten en vogels; deze zijn beschermd. Men ontwikkelt er een ecotoerisme gefinancierd door de gemeente en de Europese Unie.

Bezienswaardigheden

Koukounaries is de beroemdste en meest gefrequenteerde badplaats van Skiathos. Vooral tijdens het hoogseizoen is het er koppen lopen. Koukounaries staat bekend om zijn z????r fijn zand en zijn pijnboombos waaraan de regio zijn naam dankt.
Koukounaries werd tot beschermd natuurgebied uitgeroepen. De prachtig turquoise zee, grenzend aan het strand is een ware lust voor het oog. Het strand van Koukounaries is volledig georganiseerd. Er zijn parasols, ligstoelen, beachbars en u kunt er aan tal van watersporten doen.

Lake Stroufylia, achter het hoofdstrand van Koukounaries is zeker een bezoekje waard. Ten westen van Koukounaries ligt het welbekende ???Banana Beach???, in vroegere tijden Krasa genoemd. Tijdens de zomermaanden komen er bezoekers van over het hele eiland om er te genieten van het zachte zand een het kristalheldere, blauwe water.??Het gebied grenzend aan het strand herbergt tal van uitstekende restaurants, authentieke taverna’s en leuke hotels.??Wanner u het zonnen even beu bent, dan moet u onbedingt volgende plaatsjes eens een bezoekje brengen: het Papadiamantis huis, de schiereilanden Bourtzi en Plakes en de kerk van Aghios Nikolaos.