Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skala Prinos vakantie

4/5 - (1 stemmen)

Een straat met betonnen huizen en muren met roze en roze bloemenSkala Prinos is een dorpje gelegen aan de noordwest kust van het eiland Thassos. Het eiland heeft een bijna ronde vorm met idyllische stranden en bergen die een adembenemend uitzicht bieden op de omliggende natuur. Thassos droeg lang de bijnaam ???Emerald van de Ege??sche Zee???, vanwege zijn uitgestrekte pijnboombossen en olijfboomgaarden. Deze werden helaas bijna volledig verwoest door de branden tussen 1981 en 1993. Het klimaat op Thassos is typisch mediterraans, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters.

Geschiedenis en cultuur

Skala Potamia maakte gedurende de laatste jaren een grote ontwikkeling door. Het is een populair resort op Thassos. U kunt er genieten van prachtige zonsondergangen, voornamelijk tijdens de zomer. De zon langzaam achter de Griekse bergen zien wegzakken, terwijl het wolkendek de hemel in verschillende tinten kleurt, is gewoonweg spectaculair! Geniet er van een heerlijke Griekse maaltijd, met op de achtergrond het zachte en ritmische geruis van de golven. Romantiek en charme ten top!

Vanuit de haven van Skala Prinos wordt er marmer getransporteerd over de hele wereld. De geur van hout en verse vis waait er je tegemoet en het gezang van talrijke zeemeeuwen luistert er de atmosfeer op.

Bezienswaardigheden

Skala Prinos is, na Thassos-Stad, de tweede grootste havenstad van het eiland. Vanuit Skala Prinos kunt u per ferry de vasteland steden Kavala en Nea Peramos bereiken. Het is een klein stadje dat vooral bestaat uit huizen en winkeltjes langsheen de kustlijn. Skala Prinos ligt op ongeveer 17 kilometer van Thassos-Stad en op ongeveer 24 km van Limenaria.
Skala Prinos wordt omringd door een aantal lange zandstranden. Het water is er meestal ondiep, zuiver en kalm. Op heldere dagen hebt u een ongelofelijk uitzicht op het vasteland. Vlakbij de haven ligt er een scheepswerf.

U kunt er zien hoe men er met traditionele technieken, kleine tot middelgrote booten bouwt.??
Skala Prinos biedt alles wat u nodig heeft zoals, accommodaties, tavernas, restaurants, snack-bars, winkeltjes, een tankstation, een geldautomaat, caf??s en verhuuragentschappen. Er staan constant taxi’s ter beschikking en u kunt er de bus nemen naar haast om het even welk plaatsje op het eiland.