Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.3/5 - (7 stemmen)

Aghia Marina is het grootste centrum van het toerisme op Aegina, Kreta tijdens de zomer. U zult een grote verscheidenheid aan accommodaties vinden, allemaal gelegen dichtbij het strand, de haven, winkels, restaurants en bars van Aghia Marina. In augustus loopt het dorp vol met zowel buitenlandse alswel Griekse toeristen. Ook veel Atheners hebben een zomerhuis in Aghia Marina.??

Helderblauwe zee met bergen op de achtergrondGeschiedenis en Cultuur

De tempel van Aghia is de moeite waard om een bezoek aan te brengen, het ligt op enkele kilometers afstand. Het is gebouwd met lokale steen (kalksteen), de tempel is gebouwd in Dorische stijl, waarvan de artefacten werden verwijderd in 1811 door een groep van archeologen uit Duitsland en Engeland, die ze verkochten aan koning Ludwig. Sinds 1813 worden ze tentoongesteld in het Glyptotheque in M??nchen. De tempel wordt beschreven als “het meest perfect ontwikkelde van de late archa??sche tempels”.

Bezienswaardigheden

Vanaf de heuvel waarop de tempel van Aghia is gelegen, is er een prachtig uitzicht op de Ege??sche Zee. Gezegd wordt dat er een lijn te trekken is tussen de tempel van Aphaia, de Akropolis in Athene en de tempel van Sounion, waarna een gelijkzijdige driehoek ontstaat. Behalve deze prachtige overblijfselen, is het zeker het ontdekken waard na een aan te bevelen wandeling.
Het dorp is vernoemd naar de kleine kerk van Aghia “Marina” aan de zuidkant van het strand. De kerk viert haar naamdag op 17-07 met festiviteiten rond de kerk en het strand, het is aangeraden om hierbij aanwezig te zijn om dit leuke evenement eens meegemaakt te hebben. Er is een breed zandstrand in Aghia Marina voor degenen die liever in ondiepe wateren zwemmen. Ten noorden van de haven in Aghia Marina zijn er rotsen en diepere wateren voor de meer avontuurlijke in de richting van Kavos. Er zijn vele toeristische winkels in Aghia Marina, met inbegrip van de verkoop van de lokaal vervaardigde aardewerken en lokale populaire kunsten in Aghia Marina. Ook zijn er tal van bars en taverna’s, die voornamelijk gelegen zijn langs de hoofdstraat.