Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kalloni vakantie

4/5 - (8 stemmen)

Kalloni is een prachtige plek welke schitterend is omgeven door heldere wateren. U kunt er ongekend genieten van wijngaarden en tuinen, omgeven door historische kloosters. Natuurlijk zult u ook aan niets tekort komen wanneer het aan komt op vertier en rust, beide wensen kunnen waargemaakt worden.

Geschiedenis en Cultuur

Kalloni is van oudsher een belangrijk kruispunt geweest, nog steeds is er niet veel veranderd sinds de oudheid. In het laatste decennium heeft dit dorp zich sterk ontwikkeld op het gebied van handel en is de zetel van de gemeente die de nederzettingen van Agra, Anemotia en Dafia omvat.

Toerisme

U zult geheel tot rust komen in deze harmonieuze plek waar het blauw van het water samenkomt met het rood van de zon en groene oppervlakte. In Kalloni kunt u verscheidene wandelroutes en vele mogelijkheden vinden om volop te winkelen, smaakproeven en vooral feesten. De zomer festivals zijn van bijzonder belang in Kalloni. Het festival van de sardine in Skala Kalloni is in juli, waar de smaak van vers gegrilde sardines wordt aangeboden aan de bezoekers met veel ouzo vergezeld met live traditioneel Griekse muziek en dans. Ook op 16 augustus is er een groot feest op het centrale plein van Kalloni om degenen te eren die ge??migreerd zijn naar andere landen. Kortom, in de zomer is Kalloni de plek waar u moet zijn voor een fantastische zomer.

Bezienswaardigheden

In Kalloni kunt u belangrijke archeologische sites bezichtigen. Nog steeds zijn delen bewaard gebleven van de grote heiligdommen waarin oude bevolking van Lesbos veel van de oude goden aanbeden.
De tempel van Messa was gewijd aan Zues, Dionysos en Ira, deze vormde een plaats waar eer werd bewezen aan de genoemde goden. Tijdens de vroeg-christelijke periode werd een basiliek opgericht over de tempel, die werd opgevolgd door een mid-Byzantijnse kerk. Er zijn vele overblijfselen, ru??nes, altaren en oude resten in de streek terug te vinden, tekenen van aanbidding van de oude bevolking van Lesbos die er kwamen als pelgrims voor het grote heiligdom van Pyrra en van het hele eiland. Belangrijke archeologische sites zijn ook gevonden in Apothika, tussen Parakila en Agra, waar de oude keermuur van ongeveer zes meter hoogte ligt.