Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Potos vakantie

4/5 - (1 stemmen)

Potos is een dorp gelegen aan de zuidelijke kust van Thassos. Het is omgebouwd tot een badplaats vanwege haar prachtige stranden, met o.a. Alexandria Beach met een twee kilometer lange uitbreiding.

Toerisme

Potos is een leuk dorpje voor een vakantie die zijn charme niet heeft verloren, erg commercieel en druk is het er namelijk nog niet. Het beloofd dan ook een kalme, relaxte, maar vooral ontspannende vakantie te worden in deze lieflijke badplaats. Restaurants en tavernes, gezellige bars en een breed scala aan accommodaties zijn beschikbaar in het dorp en in de omgeving van het strand en het dorp Potos.

Natuur en klimaat

Voorheen was Potos een dorp voor vissers. Nu wordt het veelal gebruikt als een haven in Theologos. Theologos is een dorp in het binnenland van het eiland Thassos. Er zijn geen exacte gegevens over de stichting van het dorp Potos bekend, wel is bekend dat het werd gebouwd net na de bouw van Theologos.??U kunt er uitstekend genieten van het Mediterraans klimaat.
Geen vochtig, benauwd weer, maar heerlijk lange zonuren met vooral veel droge hete zon waarbij u de verkoeling kunt opzoeken in de schaduwen en een lekker tintje kunt krijgen.

Bezienswaardigheden

Hier vindt u niet alleen een enkele strand, Potos heeft maar liefst drie stranden, er zijn stranden met kiezels maar dan is er nog een strand alleen met zand. Omdat de stranden niet druk zijn, kunt u in alle kalmte heerlijk genieten van de zon en zee. Verderop is er ook een baai met kiezels te vinden. Het strand is goed georganiseerd en stelt verschillende vakantiehuisjes en watersportmogelijkheden ter beschikking. De diepblauwe zee is zo helder als overal rond Thassos. U zult zelfs de bodem van de diepere plaatsen kunnen bezichtigen. Als het helder weer is, is het mogelijk om de heilige berg Athos te bezichtigen, die voor Potos staat.