Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koutouloufari vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Koutouloufari is de ideale plek om geen last te hebben van het overmatig toerisme maar er toch dichtbij in de buurt te zitten. Koutouloufari is een klein authentiek dorpje met vriendelijke mensen en een warm Grieks karakter. Het dropje bevat niet meer dan 500 inwoners en heeft een prachtig uitzicht op de zee.

Cultuur

Gerecht op een wit bord met tomaat, brood en basilicum Koutouloufari is gebouwd in typisch kretenzische stijl en staat bekend om de rustige sfeer die er rondhangt en het brede aanbod aan traditionele restaurantjes. In deze restaurants kan je genieten van heerlijke traditionele gerechten, dit is vaak niet het geval in de toeristische gebieden. Zo kan je hier de smaak van ???echte??? mezzes, de welbekende grillgerechten en stoofschotels ervaren. Mezze is??een verzameling van kleine gerechtjes die vooraf of tussendoor worden geserveerd. Dit gaat gepaard met een lekker drankje en kan vari??ren van simpele bakjes met olijven en feta kaas tot een uitgebreide maaltijd. Griekeland staat ook bekend om zijn diverse lams, kip en rund stoofschotels en grillgerechten. Vlees liefhebbers kunnen hier van royale porties vlees bereid op authentieke wijze genieten.

Griekse winkelstraten

Naast traditionele restaurants zijn er ook leuke smalle Griekse winkelstraatjes waar je van alles kan kopen om als aandenken te hebben van deze fantastische plaats. Dat je??niet midden in het toeristische gebied zit wil nog niet zeggen dat er geen ???uitgaansgelegenheden??? zijn. Er zijn verschillende barretjes om een lekker drankje te nuttigen. Zo kan je, als er behoefte aan is, toch nog wat van het Kretenzische nachtleven meepikken.

Wanneer er behoefte is om uitgebreider te feesten dan ligt Chersonissos 2 kilometer van Koutouloufari af. In Chersonissos is het aanbod van barretjes en discotheken veel groter. Als Chersonissos geen optie is kun je ook naar Malia gaan, dat is vergelijkbaar en ligt ook enkele kilometers verderop.

Stranden

Koutouloufari is gebouwd tegen een berghelling het dropje heeft daardoor niet een direct strand. Dit mag de pret niet drukken want er zijn genoeg omliggende stranden waar goed van het weer en het heldere water kan worden genoten. 1 kilometer verderop ligt het strand van Chersonissos waar je niet alleen languit op het strand kan gaan liggen maar ook diverse watersporten kan uitoefenen. Deze 1 kilometer is niet eens een straf om af te leggen aangezien je genoeg leuke dingen tegen komt zoals velden met olijfbomen. Wil je nou naar een wat rustiger strand dan zijn er ook nog verschillende baaien in Chersonissos waar je lekker kan relaxen en tot rust kan komen.

Bezienswaardigheden

Buiten de schoonheid van het dorpje zelf zijn er genoeg bezienswaardigheden rondom Koutouloufari. Leuk is daarom om deze te bezoeken met de huurauto,??quad of gewoon taxi. Een aanrader is het bezoeken van de archeologische opgravingen in Malia. Hier zijn opgravingen te bezichtigen uit de Mino??sche tijd dat ongeveer 4000 jaar is geleden. Veel van deze opgravingen zien er nog gaaf uit en leveren mooie kliekjes op. Een andere aanrader is het huren van een quad en in de heerlijke buitenlucht kreta door te touren om vervolgens weer terug te keren in het rustige en pittoreske Koutouloufari en te genieten van een heerlijk diner!