Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rethymnon vakantie

4/5 - (3 stemmen)

Rethymnon is ????n van de vier eilanden van het Griekse Kreta, het ligt tussen Chania en Heraklion in. Het is vol met prachtige stranden, interessante archeologische sites en Byzantijnse kerken. Het is een levendige badplaats en de hoofdstad is een zeer aantrekkelijke stad die veel heeft bewaard van de prachtige Venetiaanse architectuur, dat beloofd dan ook een imposante reis te worden. De overvloed aan charme en schoonheid verbaast elke bezoeker.

Toerisme

Boten aangemeerd aan een haven met witte parasols en gebouwenIn Rethymno Kreta kunnen verschillende kustplaatsen worden gevonden. Veel schilderachtige bergachtige dorpen zijn ook verspreid over de provincie met net het minimum op het gebied van accommodaties en faciliteiten, maar zij bieden ook de mogelijkheid om live de lokale traditionele manier van leven te zien. Anogia is een van de mooiste van deze dorpen. Je kunt er de stad Rethymno (eigenlijk meer een groot dorp), Agia Galin, Plakias en andere steden niet missen.??
Voor hen die een manier zoeken om de prachtige zomeravonden en nachten mee te vullen, zal deze plaats een verrukking zijn. Uitstekende tavernes met Griekse muziek, moderne bars van alle soorten en vele nachtclubs spelen alle soorten muziek en kunnen worden gevonden in de hoofdstad en in de badplaatsen van Plakias en Agia Galini.

Geschiedenis en Cultuur

Deze regio als geheel is rijk aan oude geschiedenis, met name door de Mino??sche beschaving gecentreerd op het oosten van Rethymnon. Het is een van de best bewaarde oude steden van Kreta. De stad heeft ook nog steeds zijn oude aristocratische verschijning, met zijn gebouwen uit de 16e eeuw, boogdeuren, stenen trappen, Byzantijnse en Griekse-Romeinse overblijfselen, kleine een Venetiaanse haven en smalle straatjes. The Wine Festival wordt er jaarlijks gehouden aan het begin van juli. Een ander festival wordt gehouden op 7-8ste november, ter herinnering aan de vernietiging van Arkadi Klooster.

Bezienswaardigheden

U kunt in Rethymnon een overvloed aan idyllische stranden treffen en afgelegen baaien met kristalhelder water. De meest populaire en ????n van de mooiste stranden is de Preveli die eruitziet als een lagune met zijn smaragdgroene wateren, palmbomen en warme zanden. Andere stranden zijn onder andere Agia Galini, Perivolia, Platanias en vele anderen. Natuurlijk kunt u behalve het genieten van de zee ook prachtige archeologische sites bezoeken met vele overblijfselen uit de Byzantijnse tijd.

Rethymnon heeft een groot Venetiaans kasteel genaamd de Fortezza, een van de best bewaarde kastelen in Kreta. Andere monumenten zijn de Neratze moskee, de Grote Poort, de Rimondi plein en de Venetiaanse Loggia.