Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De onontdekte Griekse eilanden

4/5 - (5 stemmen)

Griekenland, het land van de rijke geschiedenis, het lekkere eten, de sirtaki en natuurlijk het enorme aantal vakantie eilanden. Bij Griekenland horen meer dan 1000 eilanden, waarvan er 150 zijn bewoond. Iedereen kent de grote Griekse eilanden zoals Kreta, Rhodos, Corfu en Kos. Afgezien van deze populaire eilanden zijn er ook nog tal van minder bekende, maar toch zeer mooie eilanden die zeker een bezoekje waard zijn. Eilanden met ongerepte stranden, authentieke taverna???s en een relaxed tempo van leven. Ideaal voor mensen die niet houden van overvolle en toeristische plaatsen, maar willen genieten van de kalmte en sereniteit. Hier volgen enkele onontdekte pareltjes.

Boven aanzicht foto van een strand met rotsen en azuurblauw water Kythira

Massatoerisme zal je op dit ongerepte eiland niet tegenkomen. Het eiland staat bekend om zijn authenticiteit. Het is er bergachtig en je vind hier onder andere traditionele dorpjes, prachtige afgelegen strandjes, oude kastelen en een rijke flora en fauna.
Dat dit eiland nog niet overspoeld is door toeristen is voor een groot deel te danken aan de ligging. Kythira ligt ten zuidoosten van de Peloponnesos en behoort officieel tot de Ionische eilanden. Het eiland ligt echter zo ver van deze eilandengroep verwijderd dat het er maar zelden bij wordt genoemd. Als je geen zin hebt in een lange boottocht is ook het vliegtuig een optie. Het eiland heeft namelijk een eigen vliegveld met directe verbinding vanaf Athene.

Evia

Evia is het bewijs dat onbekende eilanden niet altijd ver van het vaste land van Griekenland hoeven te liggen. En hoewel Evia relatief onbekend is bij de massatoeristen, is het na Kreta het grootste eiland van Griekenland. Het eiland heeft een gevarieerde natuur met bossen, valleien en watervallen. Ook aan fijne zandstranden is er geen gebrek. De archeologische opgravingen van Eretria zijn ????n van de hoogtepunten van het eiland.

Paros

Paros ligt in de Ege??sche zee en is het tweede grootste eiland van de Cycladen. Een heuvelachtig eiland met vele idyllische strandjes en mooie dorpjes. De hoofdstad van Paros is Parikia, dat aan de westkust ligt. Liggend aan een grote baai heeft dit havenstadje een schilderachtig aanzicht. Interessante bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen hier zijn de grotten van Paros, het kasteel en de witte huisjes in Parikia en het prachtige dorpje Lefkes, dat wordt gezien als ????n van de mooiste dorpen van de Cycladen.

Chios

Het eiland van de oudheden en monumenten. Op dit historische en bergachtige eiland vind je veel kastelen, mooie stranden en typische Griekse dorpjes. Ook voor een sportieve vakantie is Chios een goede keus. Het eiland staat bekend om de mooie wandelingen die je er kan maken. Ondanks dit alles is het eiland nog niet ontdekt door buitenlandse toeristen. Enkele niet te missen bezienswaardigheden zijn het levendige Chios-Stad, de mastiekdorpen en de Akropolis. Genieten van de zon kan in ????n van de leuke badplaatsjes die het eiland herbergt.

Karpathos

Als je op zoek bent naar rust en ruimte is Karpathos zeker een aanrader. Het eiland kenmerkt zich door zijn aantrekkelijke vissersdorpjes, fraaie uitzichten en vele mooie zandstranden met azuurblauwe zee. Het dorp Olympos, de ru??nes van Arkasa en Apella Beach (????n van de mooiste stranden van Griekenland) zijn de te bezoeken hotspots.
Een fijne reisperiode is september, net na het hoogseizoen. Het eiland is per boot en vliegtuig te bereiken.

Veel Griekse eilanden zijn nog onbekend bij het grote publiek. Op het ene eiland heb je het misschien wel gezien na een paar dagen, terwijl je op het andere eiland makkelijk twee weken zou kunnen blijven. E??n gemeenschappelijke eigenschap hebben al deze eilanden in elk geval wel, dat is namelijk de enorme gastvrijheid van de lokale bevolking. Doe eens wat anders en maak een reis van eiland naar eiland. Laat je verassen door de cultuur, de keuken en de bezienswaardigheden van de verschillende eilanden. En vergeet vooral niet te genieten van de heerlijke stranden die elk eiland te bieden heeft.