Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.5/5 - (6 stemmen)

Aghios Nikolaos is een van de meest ontwikkelde toeristische steden in Kreta. Het ligt langs de westkust van de baai van Mirabello. De belangrijkste weg van het eiland passeert net buiten de stadsgrenzen en verzorgt de aansluiting met Heraklion (66 km) naar het westen, Sitia naar het oosten (70 km) en Ierapetra in het zuiden (36 km).

Geschiedenis en cultuur

boten aan de haven met een dorp op de achtergrondDe naam Aghios Nikolaos betekent Sinterklaas, en het accent ligt op de tweede lettergreep van het woord “Nikolaos”. Aghios Nikolaos is een gemeenschappelijke plaatsnaam in Griekenland en Cyprus, omdat Sint Nicolaas de heilige is van de zeelieden en van de rest van Griekenland.??
Aghios Nikolaos is het administratieve, communicatieve, culturele en commerci??le centrum met ongeveer 8500 inwoners. Het klimaat in het gebied is mild met een extreem lage luchtvochtigheid. Het is een ideale plek om te ontspannen en energie te herstellen. Aghios Nikolaos heeft talrijke en kwalitatief hoogwaardige toeristische accommodatie van alle soorten en klassen. Enkele van de oudste hotels zijn gelegen op de Eleftheria plein, maar er zijn veel nieuwe hotels en niet alleen in de stad, maar langs de gehele kust. Er zijn ook vele caf??s, restaurants, bars en winkels.

Bezienswaardigheden en Natuur

De zee bij Aghios Nikolaos is uitstekend en de omgeving van de stad is bekend om zijn zandstranden en prachtige baaien. Het kenmerkende van de stad is een klein meertje, bekend als “Voulismeni” dat is gelegen in het centrum van de stad, aan de voet van de kliffen. Het is rond van vorm met een diameter van 137m. Volgens de mythologie gebruikte de godin Athena het om haar bad te nemen in dit meer. Het is een bijzonder schilderachtig gebied met veel open-air cafes en restaurants langs de oever. Elke zomer organiseert de gemeente van Aghios Nikolaos culturele evenementen, muziek-en dance-evenementen, theatervoorstellingen, tentoonstellingen en shows. Ook tijdens de Naval week, wordt er o.a. artistiek zwemmen, waterski??n, windsurfen en nog veel meer wedstrijden georganiseerd.

Toerisme

Er is een frequente busdienst waar u altijd gebruik van kunt maken. Er zijn bootverbindingen het hele jaar door vanuit de haven van Aghios Nikolaos naar Piraeus. Tijdens de zomer zijn er ook verbindingen met de eilanden van de Cycladen en met de eilanden van Kassos, Karpathos en Kos. Aghios Nikolaos heeft geen luchthaven, maar de stad wordt bediend door de luchthavens van Heraklion en Sitia. Aghios Nikolaos bezit ook de tweede beste Archeologisch Museum in Kreta, waar prachtige archeologische vondsten uit het hele district Lassithi worden tentoongesteld.