Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Molyvos vakantie

4/5 - (7 stemmen)

Molyvos is waarlijk een geweldige stad welke aan het Noordeinde van Lesbos ligt.

Geschiedenis

Bovenaanzicht van huizen, bergen en waterVolgens de mythologie was Mithymna ????n van de vijf dochters van de mythische koning Makara. Tijdens de middeleeuwen zou Mithymna de naam Molyvos hebben genomen.??Vroeger was muziek erg geliefd onder de imheense bevolking, zo was Arion een briljante dichter die als geen ander muziek kon componeren. Zeus, Dionysus en Hercules werden daarbij in het bijzonder aanbeden.??Sinds 1960 heeft toerisme een cruciale rol gespeeld in het leven van de bevolking van Molyvos. Jaarlijks worden steeds meer evenementen en seminars gehouden op dit plaatsje.

Toerisme

De stad is gelegen op een heuvel bedekt door een dramatisch middeleeuws kasteel, gebouwd door de Byzantijnen en gerenoveerd door de Gattelusis. De stad is gebouwd van stenen huizen en winkels die rondom het kasteel zijn gesitueerd, vanaf dat punt kunt u de kost volgen naar de mooiste havens van Griekenland. U kunt er volop genieten van toeristische activiteiten, in ieder geval meer dan ergens anders op het eiland. Dit eiland is het toerisme op zijn best met alle goede kwaliteiten en weinig van het slechte en trekt bezoekers die gevoelig zijn voor cultuur en traditie, meer ook zijn om er een fantastische vakantie door te brengen.
Er zijn tal van interessante winkels voor degenen die houden van winkelen, waaronder sieradenwinkels, boetieks, bakkerijen, fruit en groente. Ook zijn er diverse goede restaurants die een panoramisch uitzicht bieden over de kust en de gehele vallei van Molyvos.

Bezienswaardigheden

Het is zeer wel aangeraden een bezoek te brengen aan de warme mineraalbaden in de buurt, al wandelende kunt u genieten van de cultuur die overal aanwezig is. Oude ru??nes en prachtige heuvels waarlangs u de azuurblauwe zee en wellicht onontdekte riffen zult tegenkomen. Verder langs de kust is de kleine haven dorp Skala Sikaminias, een kleine excursie hierheen is een tip voor iedereen die houdt van cultuursnuiven. Er zijn twee of drie leuke restaurants en het is een plek die populair is bij kunstenaars, dichters en Grieks filmmakers. Het is dan ook het legendarische dorp die beroemd is geworden door het boek ???The Mermaid Madonna???, een zeer wel aan te bevelen boek die gekocht moet worden in Lesbos, omdat de kans groot is dat het nergens anders te verkrijgen is.