Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skiathos-Stad vakantie

4/5 - (1 stemmen)

Skiathos-Stad is de hoofdstad van het eiland Skiathos. Dit is het kleinste, maar meest kosmopolitische eiland van de Sporaden en ligt in het noordwesten van de Ege??sche Zee.??Skiathos huisvest toeristen van over de hele wereld. Het eiland heeft slechts ????n dorp en dat is Skiathos-Stad, tegelijkertijd de haven en hoofdstad van het eiland.??Skiathos heeft een zeer gezond mediterraan klimaat: de winters zijn er mild met zware regenval en de zomers zijn er vaak heet, doch koeler dan op de Cycladische eilanden. In de zomermaanden zorgt de Meltemi voor een verkoelende bries.

Geschiedenis en cultuur

Skiathos draagt zijn naam sinds de pre-Hellenistische periode. Sommige mensen beweren dat deze naam werd gegeven door haar eerste bewoners, de Pelasgen. Deze zouden onder de indruk zijn geweest van de schaduw (Skia), veroorzaakt door haar overvloedige vegetatie.??Oorspronkelijk leefden de bewoners van Skiathos van de olijfteelt, wijnbouw en landbouw. Gedurende de laatste jaren maakte het toerisme er, onder andere omwille van de prachtige natuur en adembenemend gouden zandstranden, haar opmars.??Vanuit Skiathos-Stad vertrekken er regelmatig bussen naar Basilias. U kunt eveneens een auto of scooter huren. Ook taxi’s zijn er bij de vleet!

Bezienswaardigheden

De architectuur van Skiathos verschilt van de traditionele Cyladische architectuur. De authentieke Skiathische huizen zijn eenvoudig en functioneel en werden opgetrokken uit drie delen: de benedenverdieping voor het opslaan van allerlei voorwerpen, de tussenverdieping door de familie gebruikt als hoofdverblijfplaats en de bovenverdieping om te slapen.??De meeste van deze huizen hebben afgesloten portieken en tegeldaken. Slechts enkele huizen hebben het overleefd, maar ook de hedendaagse huizen hebben vooral tegeldaken en kleine met bloemen beschilderde balkons. De huizen worden omringd door smalle, met stenen geplaveide straatjes en vele kleine pleintjes.??Skiathos-Stad telt een groot aantal uitstekende restaurants, toeristische agentschappen, winkeltjes, caf??s, bars en clubs. Meestal geconcentreerd in de hoofdstraat Papadiamanti en langs de haven. De commerci??le haven wordt van de oude haven gescheiden door het schiereiland Bourtzi, bedekt met prachtige groene pijnbomen. Op dit eiland kunt u de ru??nes van een kasteel bezichtigen, dat tijdens de Venetiaanse periode door de gebroeders Ghisi werd gebouwd.??Niet te missen zijn de prachtige stranden Mandraki en Koukounaries, de verlaten stad Kastro, het 18de eeuwse klooster Moni Evangelismou en het Kounistras klooster.