Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thassos vakantie

4/5 - (1 stemmen)

Boven aanzicht van een eiland met witte huizen en diep blauw waterThassos maakt deel uit van de noordoostelijke Ege??sche eilanden. Het eiland ligt in de buurt van Samothrace op ongeveer 10 km ten zuidoosten van Kavala. Thassos heeft een bijna ronde vorm met idyllische stranden en bergen die een adembenemend uitzicht bieden op de omliggende natuur. Thassos droeg lang de bijnaam ???Emerald van de Ege??sche Zee???, vanwege zijn grote pijnboombossen en olijfboomgaarden. Deze werden helaas verwoest door de branden tussen 1981 en 1993; slechts een partij in het noord-oosten van het eiland, nabij Astris en Alyki, ontsnapte aan de vlammen.

Het eiland is reeds lang een populaire vakantiebestemming voor de Grieken van het noorden, bewoners van de naburige landen en voor vele Duitsers en Engelsen.

Thassos heeft zelf geen vlieghaven. U dient op Kavala te landen en van daar uit over te varen naar Thassos-Stad.

Geschiedenis en Cultuur

Volgens de mythologie was Thassos het eiland van de Sirenen. Dit zijn wrede wezens met het lichaam van een vrouw en een visstaart. Ze verleidden de schippers met hun wondermooi gezang. Al wie hen hoorde geraakte in hun ban. Een andere legende spreekt over de jonge man Thassos. Hij zou op het eiland zijn terrechtgekomen tijdens de zoektocht naar zijn zus, die door Zeus werd ontvoerd.
Archeologische opgravingen tonen aan dat Thassos wordt bewoond sinds de prehistorie. De eerste bewoners kwamen van Thraci??. Rond de 7de eeuw voor Christus werd het eiland gekoloniseerd door Grieken uit Paros. Zij ontdekten dat Thassos rijk was aan mineralen ??? vooral goud en marmer ??? en bedekt met prachtig groene bossen. Handel werd vervolgens de belangrijkse bron van inkomsten.

Vervolgens werd Thassos ingenomen door de Atheners, de Spartanen, de Macedoni??rs, de Romeinen, de Arabieren, de Saracenen, de Fransen, de Byzantijnen, de Genuesen en de Turken.

In 1912 werd Thassos bevreid en bij de rest van de onafhankelijke Griekse eilanden gevoegd. In 1922 vestigden vluchtelingen uit Klein-Azi?? zich in Limenas en Limenaria. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Thassos bezet door de Bulgaren. Sinds 1960 kwam het toerisme er op gang en groeide uit tot ????n van de belangrijkste bron van inkomsten.

Bezienswaardigheden

De traditionele architectuur van Thassos bestaat uit witgekalkte stenen huizen met leien daken. De balkons van deze gesloten huizen zijn authentieke voorbeelden van de lokale volksarchitectuur, evenals de decoratieve elementen geleend uit Epirus en Macedoni??.

U vindt er een combinatie aan moderne gebouwen en oude tempels, schrijnen theaters en Venetiaanse kasteelru??nes. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door smalle steegjes, pleintjes en tal van fonteinen.

Het traditionele dorp Theologos ligt ten zuiden van Limenas tussen Kastro en Kinira. Het is een prachtig dorp vol met mooie huizen en villa’s.

Theologos

Theologos, met haar prachtige architectuur werd door de Griekse regering in 1979 geklasseerd. Alle huizen moesten door hun eigenaren worden hersteld. Vele bewoners konden zich dit niet verloorloven en verkochten hun huizen aan voornamelijk de Fransen en de Duitsers. Theologos staat bekend om zijn excellente keuken en zijn uitstekende taverna’s. Elk jaar in juni, vindt er de reconstructie plaats van een traditioneel huwelijk.

Potamia

Potamia ligt ten zuidoosten van Limenas, op enkele kilomer ten zuiden van Panagia. Het werd gebouwd op de hellingen van de berg Hypsarion, de hoogste berg van Thassos, en biedt een prachtig panoramisch uitzicht. Potamia is ????n van de bekendste dorpen van het eiland en bestaat uit oude huizen met stenen muren en houten daken. Twee prachtige kerken kijken uit op het geheel.

Limenas


Het kleine stadje Limenas is de hoofdstad en de belangrijkste haven van Thassus. Het stadje ligt aan de noordkust van het eiland en concentreert het grootste deel van de bevolking. Limenas is het administratieve en commerci??le centrum van het eiland en is voorzien van hotels, restaurants, winkels, banken, bars, nachtclubs, caf??s een politbureau, een postkantoor en een busstation. Limenas bestaat uit zowel een historische wijk als en een moderne wijk.
De oude wijk vormt het mooiste gedeelte van de stad en is van groot archeologisch belang vanwege zijn interessante museum en zijn talrijke ru??nes. De oude haven en de oude markt zijn zeer pittoresk. De oude kerk San Nicolas en het klooster Vatopediou moet u zeker gezien hebben! Limenas heeft ook een aantal marmeren ru??nes en monumenten die getuigen van het glorieuze verleden van dit marmer winnende eiland.

Stranden

De kust van Thassos wordt opgeluisterd door een groot aantal stranden met fijn zand of kiezels. Sommige stranden bieden verhuur en apparatuur voor watersport.

Thassos heeft een typisch mediterraans klimaat, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters. Vooral in de herfst kan er wat regen vallen.

h2>Aanbiedingen Thassos vakantie

Deze hotels in Thassos hebben de hoogste klantwaardering en zijn daarom uitermate geschikt voor een vakantie naar Thassos.