Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skala Potamias vakantie

4/5 - (2 stemmen)

bovenaanzicht van een eiland met huizen, zee en bomen Skala Potamias is een dorpje gelegen in het oosten van het eiland Thassos. Het eiland heeft een bijna ronde vorm met idyllische stranden en bergen die een adembenemend uitzicht bieden op de omliggende natuur. Thassos droeg lang de bijnaam ???Emerald van de Ege??sche Zee???, vanwege zijn uitgestrekte pijnboombossen en olijfboomgaarden. Deze werden helaas bijna volledig verwoest door de branden tussen 1981 en 1993. Het klimaat op Thassos is typisch mediterraans, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters.

Geschiedenis en cultuur

Skala Potamia maakte gedurende de laatste jaren een grote ontwikkeling door. Het is ????n van de populairste resorts op Thassos. Tijdens het hoogseizoen, van begin juli tot eind augustus, is het er erg druk. Indien u niet op voorhand boekt, is het haast onmogelijk om accommodaties te vinden. Vooral tijdens de tweede week van augustus is het er koppen lopen; dan gaan de Grieken zelf ook met vakantie. In deze periode komt het soms voor dat toeristen de nacht in hun auto doorbrengen.

Bezienswaardigheden

Skala Potamia is een populair resort, gelegen
op ongeveer 15 kilometer van Thassos-Stad en op zo’n 32 kilometer van Skala Prinos. Het 2 kilometer lange strand wordt omringd door een spectaculaire bergketen, waaronder de 1204 meter hoge berg Ipsario. Het zand is er zuiver wit en zeer fijn; ideaal voor kinderen om in te spelen of voor het bouwen van zandkasteeltjes.??Skala Potamia is een mooie en rustige plek. Heerlijk om te zwemmen of te luieren. Gedurende de laatste jaren maakte het toerisme er zijn opmars en kunt u er aan tal van activiteiten deelnemen. Het is er heerlijk zwemmen en luieren in de zon.
De inwoners van Skala Potamia leven voornamelijk van het toerisme en de landbouw.??Skala Potamias heeft een kerkje en een museum met sculpturen van de beroemde kunstenaar Polygnotos Vagis.??Skala Potamia is de perfecte uitvalsbasis voor wie een strandvakantie wenst te combineren met enkele bezoekjes aan oude ru??nes en traditionele dorpjes zoals Panagia, Theologos en Thassos-stad.??Let wel op! De wegen zijn er goed maar kronkelig …

ermate geschikt voor een vakantie naar Skala Potamias.