Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kokkari vakantie

4/5 - (4 stemmen)

Kokkari ligt op het noordelijke deel van het eiland, op tien kilometer afstand van de belangrijkste stad. Het is gebouwd in een bevoorrechte locatie, want het combineert een idyllisch groene omgeving in overeenstemming met de gouden zandstranden. Het is gelegen in een gebied met een overvloed aan pijnbomen, olijfbomen en wijngaarden. De meeste toeristen bezoeken het meest vriendelijke en schilderachtig dorp in Samos. Het zijn eenvoudige mensen, vriendelijk en gastvrij. De zee is glashelder. Populair bij surfers ook, want de wind is vaak heel goed. U kunt er ook een school vinden om te surfen.??

Geschiedenis en cultuur

IOlijf boom met groenen olijven aan de takken ngezetenen van het dorp Mitilinioi begonnen te bouwen in het begin van de 19e eeuw op de ru??nes van een oudere christelijke nederzetting, waarschijnlijk kregen ze hierbij ook hulp uit een paar andere dorpen. Het was aanvankelijk gevestigd op twee kleine heuvels, maar werd al snel uitgebreid op de vallei. Nu is het verscholen tussen twee kleine beschermende landtongen, die de blik vangen.
De regio heeft een geleidelijke groei aan toeristen laten zien. Gedurende de laatste jaren is het uitgegroeid tot een kosmopolitische badplaats. Daarom worden de recreaties jaarlijks aangepast aan het groeiende aantal toeristen die dit plaatsje bezoeken. Verder heeft Kokkari haar naam te danken aan de vroegere productie van ui, Kokkari betekent dan ook letterlijk ???kleine knollen ui.’

Bezienswaardigheden

Er zijn verscheidene kleine bars en caf??s te vinden op het strand van Kokkari, die opereren vanuit de ochtenduren om uw geest meteen klaar te maken voor een volle mooie dag. Prachtige tavernes en fantastische clubs maken Kokkari tot de meest levendige en actieve plaats op het eiland. Het is waarschijnlijk de uitstaande landschap en de mooie stranden voor watersport, die een groot deel van de bezoekers trekken naar Kokkari.
Deze locatie is beroemd door de belangrijkste attractie: de unieke stranden. Afgezien van de traditionele strand van het dorp, kunnen de bezoekers ook genieten van het zwemmen in de Golf van Tsamadou Bay. Daarnaast is het zeker een bezoek waard om naar de Lemonakia Beach te gaan met zijn kristalheldere water.