Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Basilias vakantie

4/5 - (3 stemmen)

Basilias is een badplaats gelegen op de zuidkust van het eiland Skiathos. Dit is het kleinste, maar meest kosmopolitische eiland van de Sporaden en ligt in het noordwesten van de Ege??sche Zee.
Skiathos huisvest toeristen van over de hele wereld. Het eiland heeft slechts ????n dorp en dat is Skiathos-Stad, tegelijkertijd de haven en hoofdstad van het eiland.
Skiathos heeft een zeer gezond mediterraan klimaat: de winters zijn er mild met zware regenval en de zomers zijn er vaak heet, doch koeler dan op de Cycladische eilanden. In de zomermaanden zorgt de Meltemi voor een verkoelende bries.

Geschiedenis en cultuurvrouw die een zwart met wit gestreept jurkje draagt en van een trap afloopt met de zonsondergang op de achtergrond

Skiathos draagt zijn naam sinds de pre-Hellenistische periode. Sommige mensen beweren dat deze naam werd gegeven door haar eerste bewoners, de Pelasgen. Deze zouden onder de indruk zijn geweest van de schaduw (Skia), veroorzaakt door haar overvloedige vegetatie.
Oorspronkelijk leefden de bewoners van Basilias van de olijfteelt en landbouw. Gedurende de laatste jaren maakte het toerisme er, onder andere omwille van de prachtige natuur en adembenemend gouden zandstranden, haar opmars.
Vanuit Skiathos-Stad vertrekken er regelmatig bussen naar Basilias. U kunt eveneens een auto of scooter huren. Ook taxi’s zijn er bij de vleet!

Bezienswaardigheden

Het strand van Basilias ligt in een prachtige baai met een adembenemend mooi uitzicht op de Ege??sche Zee. Het is d?? ideale plaats voor wie houdt van een ontspannen vakantie. De charme en hospitaliteit van de plaatselijke bevolking zorgen ervoor dat u er zich meteen thuisvoelt. U verzinkt er enkele daagjes in de Griekse ???way-of-life???.
Basilias is ideaal gepositioneerd, vlakbij Skiathos-Stad en op slechts enkele km van de vlieghaven. Geniet er van de zoetige geur van citrusbomen, magnolia’s, olijfbomen en rozenstruiken. Het strand van Basilias ligt niet ver van de badplaatsen Megali Ammos en Ahladias. Ze hebben alle drie ????n ding gemeen: prachtige zandstranden, kristalhelder blauwgekleurd water en een spectaculair mooie omgeving. Basilias is echter n??t ietsje rustiger dan de andere badplaatsen.??
Wanneer u zin hebt in een lekker hap dan kunt u terecht voor een heerlijk authentieke maaltijd in ????n van de Griekse taverna’s. U kunt er nippen van een heerlijk exotische cocktails in een beachbar.??Houdt u van wat activiteit? Geen probleem! Basilias voorziet in tal van watersportactiviteiten, inclusief scuba-duiken.??Wanneer u graag een stapje in de wereld zet, dan moet u zeker een uitstapje maken naar Skiathos-Stad of omliggende steden en dorpjes.??Skiathos-Stad telt een groot aantal uitstekende restaurants, toeristische agentschappen, winkeltjes, caf??s, bars en clubs. Vooral geconcentreerd in de hoofdstraat Papadiamanti en langs de haven. De commerci??le haven wordt van de oude haven gescheiden door het schiereiland Bourtzi, bedekt met prachtige groene pijnbomen. Op dit eiland kunt u de ru??nes van een kasteel bezichtigen, dat tijdens de Venetiaanse periode door de gebroeders Ghisi werd gebouwd.

Niet te missen zijn de prachtige stranden Mandraki en Koukounaries, de verlaten stad Kastro, het 18de eeuwse klooster Moni Evangelismou en het Kounistras klooster.