Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Patitiri Alonissos vakantie

5/5 - (2 stemmen)

Patitiri Alonissos is het meest noordelijk gelegen eiland van de Sporaden. Alonissos bleef tot op heden gespaard van het massatoerisme, waardoor u er nog kunt genieten van onontgonnen landschappen en stranden. De kustlijn van Alonissos is van een onge??venaarde schoonheid en bezaaid met prachtige kliffen die recht in zee duiken! Alonissos verwent u met een weelderige natuur. U vindt er ongetwijfeld een leuk plekje in de schaduw van een pijnboom. Het eiland is bergachtig en bebost met olijf- en zoetgeurende amandelbomen.
Patitiri heeft een mediterraan klimaat: de winters zijn er mild met zware regenval en de zomers zijn er vaak heet. In de zomermaanden zorgt de Meltemi voor verkoeling.

Geschiedenis en cultuur

Gebouw met olijfbomen en groen grasArcheologische opgravingen hebben aangetoond dat Alonissos wordt bewoond sinds de prehistorie. In de oude stad Ikos, het actuele Kokkinokastro, was er een oude Acropolis; vandaag blijven hiervan slechts enkele ru??nes over. De eilanden Alonissos, Kria-Panghia en Psathoura zouden ooit ????n eiland hebben gevormd. Tijdens de oudheid werd het eiland bewoond door uitstekende zeevaarders; zij aanbaden de God Posseidon. Alonissos behoorde oorspronkelijk tot Athene.??
Alonissos staat bekend om zijn adembenemende stranden. Het merendeel van de stranden werd nog niet ge??xploiteerd en behield zijn authentieke, natuurlijke schoonheid. De stranden van Alonissos worden beschermd door de stichting ???Euronature???. Een aantal van de stranden zijn niet bereikbaar met de bus. Indien u van al het schoons wilt genieten dat het eiland u te bieden heeft, kunt u best een klein bootje of een scooter huren.

Bezienswaardigheden

Patitiri is de hoofdstad en belangrijkste haven van het eiland. De meerderheid van de bevolking woont in deze stad. Patitiri is een ???nieuwe stad???, opgebouwd na de verwoesting van de oude hoofdstad van het eiland, Hora. Hora werd verwoest als gevolg van een verschrikkelijke aardbeving. Patitiri ligt in een mooie baai met spectaculaire witte rotsen. Op architecturaal vlak heeft de stad echter weinig te bieden.

De huizen zijn amfitheatersgewijs rondom de haven gebouwd en vrijwaren een zekere harmonie. Het geheel is opgericht in harmonie met de omliggende natuur. Het is er aangenaam wandelen in de smalle straatjes die door de hoofdstad slingeren. Patitiri wordt omgeven door een weelderig landschap en een prachtig dennenbos.

Langs de kade vindt u er een aantal uitstekende taverna’s en enkele gezellige caf??s. In Patitiri komt u niets tekort; er zijn supermarkten, souvenirwinkeltjes, een ziekenhuis, een politiekantoor en een postkantoor.

Houdt u van wat cultuur? Dan moet u zeker volgende plaatsjes eens bezoeken: de magnifieke Byzantijnse kerk van Aghoi Anargyroi in Chora, het vissersdorpje Steni Vala, het Museum van Populaire Kunsten en de kerkjes van Aghios Athanasios, Aghios Giorgios en Agios Nikolas.