Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zuid-Ege??sche Eilanden vakantie

Rate this post

De zuidelijke eilanden op de Ege??sche zee lokken al decennialang vakantiegangers van over de hele wereld. En het is gemakkelijk te zien waarom. De eilanden zuid op de Ege??sche zee hebben alle toeristenlokkers in bezit: de gele stranden, het blauwe water, een bruisend nachtleven, geweldige bezienswaardigheden en leuke winkeltjes.

Toerisme

Kos??? grote attractie is de kustlijn. Het heeft bijna driehonderd kilometer aan strand op zijn naam staan. De kust in het zuiden is het beste voor vakantiegangers met als missie: ???druk zijn met niets doen???. De hele dag rustig liggen in het zand, met een verfrissende Ouzo en een lekkere salade of falafel. Daarentegen zijn de stranden in het noorden van Kos geweldig en zeer geschikt voor watersportliefhebbers. Als het gaat om plekken waar je zorgeloos kunt verblijven, heb je de drukke plekjes als Kardemena en Kos-stad. Maar als je liever gaat voor de verstilde, rustige plekjes kun je beter naar Psalidi gaan.
Een beetje verder naar het zuiden bevindt zich het geweldige Rhodes.

Dit eiland combineert grote stranden met een enorm aantal uren zonneschijn. Met meer dan 300 zonuren per jaar is Rhodes een geweldige bestemming voor een luie zonvakantie. Daarom is het ook logisch dat Rhodes de trofee heeft voor de meest bezochte Griekse eiland. Dat de kustlijn uit meer dan 200 kilometer geel strand bestaat voegt ook veel waarde aan het eiland toe, voor vele vakantiegangers.

Nog een ander groot pluspunt is de middeleeuwse wijk van de stad Rhodos, een door Unesco beschermd gebied dat zeker een dag de moeite waard ligt. Ook als het aanvankelijk niet op jouw planning stond- je zult er geen spijt van krijgen. Dankzij de witgekalkte huisjes en traditionele taverna???s, zijn Kolymbia en Lindos he favoriet van vele mensen. Deze plaatsen houden een laag profiel en hebben een handjevol hotels, tavernes en bars langs het strand. En juist doordat deze plaatsen zo rustig en heerlijk zijn, komen zelfs Grieken varen naar Rhodos en hun dorpjes om een vakantie te vieren.
Als je meer van clubs houdt, is het beter dat je koerst zet naar Faliraki. De strook van bars en leuke clubs is bijna net zo lang als het zandstrand.

Natuur en klimaat

Een felle zon en blauwe luchten zijn bekend in de Zuid-Ege??sche eilanden. In het algemeen schieten de temperaturen hier rond mei. Eilandjes blijven lekker opgewarmd voor de hele zomer, tot eind oktober. Zonnebrandcr?$B!/(Bme is onmisbaar in de maanden Juli en Augustus. Want met graden tot boven de dertig zal het zand net zo warm branden als de zon.
Smeer je in de zomermaanden goed in, zodat je niet met couleur de kreeft het vliegtuig weer instapt. De zomers in deze eilandjes zijn lang en droog en heerlijk voor een luie, hete vakantie. Zelfs in december zijn de temperaturen nog best te doen??? Maar het is misschien handig een regenpak mee te nemen als je in die tijd op vakantie naar de Zuid-Ege??sche eilanden gaat..