Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De leukste excursies in Kos

4/5 - (7 stemmen)

Kos is een prachtig eiland om naar toe te gaan in Griekenland. Behalve dat er op het eiland van alles te beleven is zijn er ook verschillende excursies beschikbaar vanaf het eiland. Er zijn namelijk veel prachtig eilanden rondom Kos die je niet kunt missen tijdens je vakantie.

Kat die tegen een rode fiets aan staat Excursie Bodrum

Laten we beginnen met de excursie naar Bodrum, ja je hoort het goed! Vanaf de haven in Kos zijn er verschillende organisaties die een excursie naar Turkije regelen. Dit kan meestal op dinsdag en op vrijdag. Je zit 20 minuutjes op de boot en je bent er al. Houd er wel rekening mee dat er hier niet met de euro betaald kan worden.

Ook kun je een bezoekje brengen aan paradise beach. Hierbij ga een dagje naar een van de mooiste stranden van het eiland. Dit is een prachtig wit zandstrand met een heldere blauwe zee. Een heerlijke plek om een dagje lekker bij te kleuren en tot rust te komen.

Vervoer

Wanneer je zelf geen auto hebt of geen auto wil huren is er een tour naar alle grote eilanden met de bus. Bij deze tour vertrek je met de bus vanaf Kos-stad en ga je naar de grootste en mooiste plekken van het eiland. Op deze manier zie je alle bijzondere plekken in een dag. Deze tour wordt door verschillende organisaties aangeboden en kan vaak zelf worden geregeld vanuit het hotel. Wanneer je deze tour doet zit er meestal een lunch bij inbegrepen, mooi meegenomen dus!

Je kunt ook gaan voor de drie eilanden excursie, dit is een excursie die je doet met de boot. Je gaat lekker een dagje varen en gaat langs de drie meest bekende eilanden in de buurt van Kos. Je vertrekt in de ochtend en stopt bij verschillende eilandjes, daar kan je dan leuke dingen bekijken of lekker wat eten of drinken.

Wanneer je op vakantie gaat naar Kos zal je je gelukkig niet vervelend!