Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malia vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Malia is uitgegroeid tot een van de toeristische mekka’s van Kreta. Het wordt vooral bezocht door jonge Britse en Nederlandse toeristen die niet op zoek zijn naar rust en stilte, maar een bruisend nachtleven en prioriteit om te feesten. Het is dan ook geen aanrader naar Malia te gaan als u vooral de rust opzoekt en Kreta zelf wilt verkennen. Malia ligt slechts op een kleine 40 km afstand van Heraklion, er is een regelmatige busverbinding tussen deze twee bestemmingen.

Toerisme

 architectuur, bloemen, buiten

De sfeer op Malia is geweldig als je jong bent, op zoek naar liefde en avontuur en vooral een wil om te feesten. Alles in Malia lijkt op een bar of discotheek. Er zijn ook restaurants, winkels en verder van alles meer om aan al uw behoeften te voldoen. Ook heeft Malia een oud dorp die nog iets van de originele sfeer

van Malia heeft weten te behouden. Het ligt ten zuiden van de kustweg, dus nabij de zee. Er zijn honderden kleine en grote hotels gesitueerd in Malia, ze zijn voornamelijk in handen van de toueroperators.
De accommodaties kunnen zijn gelegen in twee gebieden, het rustige deel van Malia of het drukke deel nabij de kust. Het meeste te vinden voedsel is Engels, zo kunt u een compleet Engels ontbijt verwachten, fastfood maar ook een aantal goede Griekse restaurants. Het nachtleven laat absoluut niets te wensen over, Malia heeft het allemaal. Ook als u overdag uitgebreid wilt winkelen kan dat heel goed.

Stranden

Malia heeft de beschikking over een prachtig strand met fijne zanden, dit heeft waarschijnlijk heel veel bijgedragen aan de populariteit van Malia in het verleden. Het wordt er niet zo heel erg druk tot later op de dag, omdat veel mensen overdag uitslapen om zo de hele nacht weer te kunnen feesten. Ook kunt u wandeling maken naar het oosten, waar een groot aanbod aan stranden te vinden zijn, vooral in de buurt van het Mino??sche paleis van Malia is een mooi groot strand te vinden.