Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Noord-Egeïsche Eilanden vakantie

4/5 - (2 stemmen)

De Noord-Ege??sche eilanden van Griekenland zijn de eilanden in (natuurlijk ) het noorden en oosten van de Ege??sche zee. Ze zijn lukraak verspreid, en over sommige eilandjes wordt soms nog getwijfeld of ze nou bij Turkije horen of niet. Maar stuk voor stuk zijn ze omgeven door prachtig natuur, mooie stranden… En heerlijk weer om in bruin te worden.

Geschiedenis en Cultuur

Deze Noord-Ege??sche eilanden zijn veel minder bezocht dan de Cycladen of Dodekanesos-eilanden, en dus behouden ze een veel sterkere Griekse identiteit. Er is nog genoeg om mensen op zoek naar een ontspannende vakantie , met veel goede stranden , hotels en restaurants, maar in deze groep vind je het toerisme niet zo snel. De eilanden van de Noord-Ege??sche zee hebben heel andere kwaliteiten die veel vakantiegangers zullen lokken voor een volgende warme vakantie.

Toerisme

Tussen de eilanden van de Noord-Ege??sche Zee, staat Limnos bekend om zijn fantastische schone stranden en het feit dat een aanzienlijk deel van het eiland, onaangetast is door de mensenhand. Bovendien hergergt het eiland het oudste parlement in Griekenland. Het eiland heeft ook nogal wat toeristische attracties, waaronder het Hortarolimni, Aliki en Asprolimni, de grot van Filoktitis, en natuurlijk de schitterende oude tempel van Kaviria. Vind hier zowel de rust als de entertainment die jij zoekt op een van de mooiste Noord-Ege??sche eilanden.

Chios

Groene bomen met uitzicht op zee en witte huizen Chios is een werkelijk fascinerende plek binnen deze eilandengroep. Zelfs voor reizigers die al familiebanden heeft met de inwoners komen hier graag speciaal voor vakantie. Chios heeft een gevarieerd terrein, van eenzame bergen tot de citrusbomen in het noorden. In de buurt van de haven is het heerlijk ontspannen en uitkijken over het water. De kusten van het eiland zijn omringd met ongerepte, prachtige stranden. Zeer geschikt voor een afgelegen vakantie vol zon, zee, natuur en strand. Inwoners van dit landje zijn erg vriendelijk en gastvrij. Zij zien veel minder toeristen dan de andere Griekse eilanden. Daarom merk je ook meer oprechte vriendelijkheid van de lokale bewondering. Zij zijn erg trots op hun geschiedenis, tradities en levensonderhoud.

Alles vertaalt zich in uitstekende mogelijkheden om de cultuur, kunst en geschiedenis van Chios te leren kennen. En niet alleen via de kunsten in musea, maar ook het geweldige landschap. Het eiland is goed te bezoeken, door de regelmatige bootverbindingen, maar is ook prima te bereiken via de vliegtuig.Omgeven door het azuurblauwe water van de Ege??sche Zee .

Thassos

In de buurt van de noordelijke kust van Griekenland , ligt het eiland Thassos. Hier kan je jezelf onderdompelen in een adembenemende natuurlijke omgeving en beleef je een relaxte cultuur die elke bezoeker zal charmeren. Dus, lekker jezelf trakteren op een unieke en onvergetelijke vakantie in Griekenland… Dan maar meteen naar Thassos!

De rijke natuur van Thassos , het milde klimaat en de agrarische beroepen van veel bewoners hebben veel toeristen naar dit eiland getrokken. Culturele evenementen op dit eiland worden op unieke wijze verbonden met de lokale gewoonten en tradities die inwoners hebben doorgegeven aan vele generaties na hun. Door deel te nemen aan enkele van de lokale evenementen en feesten, zul je je dichter bij de lokale bevolking voelen zien hoe openhartig en gastvrij ze zijn. Je zult ook zien dat ze echt doen wat ze leuk vinden en dat ze daar intens van kunnen genieten!