Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skala Rachoni vakantie

4/5 - (2 stemmen)

een boot tijdens zonsondergang op het waterSkala Rachoni is een dorpje gelegen aan de noordwest kust van het eiland Thassos. Het eiland heeft een bijna ronde vorm met idyllische stranden en bergen die een adembenemend uitzicht bieden op de omliggende natuur. Thassos droeg lang de bijnaam ???Emerald van de Ege??sche Zee???, vanwege zijn uitgestrekte pijnboombossen en olijfboomgaarden. Deze werden helaas bijna volledig verwoest door de branden tussen 1981 en 1993. Het klimaat op Thassos is typisch mediterraans, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters.

Geschiedenis en cultuur

Skala Rachoni kende een gestage groei gedurende de afgelopen jaren. Lange tijd werd Skala Rachoni enkel gebruikt als haven voor de inwoners van de bergdorpjes Rachoni en Agios Georgis. Onder meer omwille van de adembenemend mooie, langgerekte zandstranden nam het toerisme er langzaam aan zijn intrede.??De meeste inwoners van Skala Rachoni werken momenteel in de olijfteelt, landbouw, visserij of het toerisme.??’s Nachts is het er genieten van het contrast van een donkere sterrenhemel, een duistere zee en een overvloed aan lichtjes nabij de bergen. Bent u er bij volle maan, dan is een romantische strandwandeling de absolute top!

Bezienswaardigheden

Skala Rachoni: rustig, tijdloos en onverstoord… Een waar paradijs voor de zonneklopper.??Dit dorpje ligt op 5 km van Skala Prinos en op ongeveer 13 kilometer van Thassos-Stad. Het plaatsje ligt in een groene vlakte, geflankeerd met olijfbomen. Het water is er kristalhelder en ondiep. Perfect voor families met kinderen.??Tijdens heldere dagen kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op het vasteland. De stad Kavala is een ware streling voor het oog wanneer er een heldere zon aan de hemel staat.

Ze lijkt wel te schitteren door de reflectie van het zonlicht op de gebouwen en de kust.??Skala Rachoni telt een aantal gezellige bars, leuke winkeltjes en uitstekende restaurants. Het is een uitstekend oord voor wie op zoek is naar een rustige relaxvakantie. Door zijn strategisch gunstige ligging, is Skala Rachoni de perfecte uitvalsbasis voor wie graag een dagje shopt of cultuur opsnuift in ????n van de grotere nabijgelegen steden.