Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Athene is de hoofdstad van Griekenland en bestaat al sinds de (Griekse) oudheid. De stad Athene is niet alleen de grootste stad van Griekenland, maar ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Athene is de woonplaats van zo???n 655.780 mensen en heeft een oppervlakte van 38.964 vierkante kilometer.

Geschiedenis Athene

Temple of Athens, GreeceVan de vroege geschiedenis van de stad Athene is maar weinig bekend. Maar volgens de geruchten is de stad rond 3500 voor Christus opgericht en was het tot ongeveer 1065 voor Christus een koninkrijk geweest van de Myceense beschaving. Vanaf 1065 voor Christus sloeg de stad een andere weg in. Athene was namelijk, langzaam maar zeker,?? op weg naar democratie.

Echter was Athene, in de periode na het koninkrijk, betrokken bij het voeren van vele oorlogen. De meeste van deze oorlogen waren tegen de Perzen, die uiteindelijk verslagen werden bij de Slag van Marathon (490 voor Christus). De perzen accepteerde natuurlijk niet dat zij verloren hadden en namen wraak. Rond 408 voor Christus verwoestten de Perzen zowel de stad Athene als de Akropolis grotendeels. Na de overwinning op de Perzen, voerde Athene nog meer oorlogen. De belangrijkste en grootste oorlogen waren de Peloponnesische Oorlog, de Dertig Titanen en de Overname door de Romeinen.

De laatste oorlog verloor de stad echter en zo werd Athene een onderdeel van het Romeinse Rijk. Deze periode van bezetting duurde van 168 voor Christus tot 1458. Vanaf 1458 werd Athene opnieuw overgenomen en bezet, dit maal door de Turken. In 1829 werd de Griekse onafhankelijkheid erkend door diverse grote machthebbers en wordt Athene de hoofdstad van het nieuwe koninkrijk van Griekenland.

Bezienswaardigheden

Omdat Athene een stad is die al sinds de Griekse Oudheid bestaat, zijn er veel bezienswaardigheden in de stad. Zo kan men een bezoek brengen aan de bouwwerken / ru??nes uit de periode van de Griekse Oudheid en verschillende vondsten uit de historie van de stad bezoeken in ????n van de vele musea. Hieronder staat voor u een lijst met bezienswaardigheden (die u echt gezien moet hebben) in Athene:

-?????????????????? De Akropolis van Athene (Hier kunt u bouwwerken bewonderen zoals: De Erechtheion, het Parthenon & de Aerides).

-?????????????????? De Tempel van de Olympische Zeus.

-?????????????????? De Tempel van Dionysos.

-?????????????????? De Agora van Athene.

-?????????????????? Het Acropolis museum.

-?????????????????? Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene.

En natuurlijk kunt u nog veel meer bezienswaardigheden bezoeken tijdens uw verblijf in Athene.

Klimaat Griekenland

Griekenland heeft een Mediterraan klimaat, dit houdt in dat het in de winter gemiddeld 5 tot 15 graden Celsius is & in de zomer is het gemiddeld 20 tot 35 graden Celsius.