Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pigadia vakantie

4/5 - (1 stemmen)

Pigadia wordt ook Karpathos genoemd, het heeft een bevolking van ongeveer drie duizend inwoners. Het is gebouwd als een amfitheater rond de natuurlijke haven en wordt gedomineerd door de ru??nes van een oude acropolis. Een avondwandeling langs de boven de haven gelegen weg is een aangename ervaring. Niet mag onvermeld blijven dat het gaat om de belangrijkste haven ter plaatse.

Geschiedenis en cultuur

Een haven met verschillende boten en witte huizenIn januari 2003 heeft het AD in samenwerking met het Duitse Reise & Preise Apella Beach op Karpathos (15 km ten noordoosten van Pigadia) uitgeroepen tot het fijnste strand aan de Middellandse Zee. Het strand kun je per boot en te voet bereiken.??1000 v. Chr. werd het huidige Pigadia gesticht, destijds heette de stad Poseidon. Lang heeft de stichting niet mogen baten, inwoners moesten de stad gedwongen verlaten wegens onveiligheid in verband met vele piratenovervallen van de tijd. Enige eeuwen later werd het herbewoond en kreeg het zijn benaming Possi, waarna het vroeg 1900 zijn huidige naam Pigadia kreeg.

Bezienswaardigheden

De mooie traditionele huizen met rode daken en balkons en de smalle steegjes maken van dit dorp een zeer aantrekkelijke plaats vol sfeer. Het dorp heeft alle soorten van accommodaties, toeristische voorzieningen, winkels, cafes en bars. Pigadia is het op een na grootste eiland van de Dodekanesos. Het is een langgerekt, smal en bergachtig eiland, met schilderachtige dorpen verscholen tussen het groen op de berghellingen en aantrekkelijke vissersdorpen geflankeerd door zandstranden. Het is met name geschikt voor diegenen die van een rustige vakantie houden met tradities en folklore. Het eiland heeft een eigen vliegveld (17km ten zuiden van Pigadia). In de zomermaanden kunt u per charter vanuit Nederland vliegen.
De luchthaven (Karpathos Airport) heeft een landingsbaan en wordt door de International Air Transport Association (IATA) aangeduidt met luchthavencode AOK. Karpathos heeft dagelijkse vliegverbindingen met Athene en minder frequent met Kassos en Rhodos. Vanuit de haven van Pigadia kun je per boot naar Kassos, Kreta (Sitia) en via Halki naar Rhodos. Ook vanuit de haven van Diafani (in het noorden) kun je naar Rhodos. Zo heeft u een ruime keuze om door te reizen en meer t zien tijdens uw vakantie als u dat wenst.