Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.4/5 - (5 stemmen)

Aghia Paraskevi is een badplaats ten zuiden van Skiathos. Dit is het kleinste, maar meest kosmopolitische eiland van de Sporaden en ligt in het noordwesten van de Ege??sche Zee.
Skiathos huisvest toeristen van over de hele wereld. Het eiland heeft slechts ????n dorp en dat is Skiathos-Stad, tegelijkertijd de haven en hoofdstad van het eiland.
Aghia Paraskevi heeft een zeer gezond mediterraan klimaat: de winters zijn er mild met zware regenval en de zomers zijn er vaak heet, doch koeler dan op de Cycladische eilanden. In de zomermaanden zorgt de Meltemi voor een verkoelende bries.

Geschiedenis en cultuur

Skiathos draagt zijn naam sinds de pre-Hellenistische periode. Sommige mensen beweren dat deze naam werd gegeven door haar eerste bewoners, de Pelasgen. Deze zouden onder de indruk zijn geweest van de schaduw (Skia), veroorzaakt door haar overvloedige vegetatie.

Oorspronkelijk leefden de bewoners van Skiathos van de olijfteelt, wijnbouw en landbouw. Gedurende de laatste jaren maakte het toerisme er, onder andere omwille van de prachtige natuur en adembenemend gouden zandstranden, haar opmars.
Vanuit Skiathos-Stad rijdt er regelmatig een bus naar Aghia Paraskevi.

Bezienswaardigheden

luchtfoto van de groene en grijze berg naast de blauwe zee overdagAghia Paraskevi ligt op ongeveer 7 km ten zuiden van Skiathos-Stad. Het Aghia Paraskevi strand is adembenemend mooi, met kristalhelder blauwgekleurd water en een spectaculair goudkleurig zand.

U kunt er aan tal van watersporten doen, inclusief waterski??n en jetski??n. U kunt er ook een bootje huren om een klein tochtje rond het eiland te maken.
De accommodaties in Aghia Paraskevi zijn uitstekend; u vindt er aangename villa’s, luxe hotels en studio’s. Aan zee kunt u genieten van een uitstekende maaltijd in ????n van de authentieke taverna’s.
Houdt u van een avondje stappen, een dagje stoppen of snuift u graag wat cultuur op, dan moet u ongetwijfeld een uitstapje maken naar Skiathos-Stad. Skiathos-Stad telt een groot aantal uitstekende restaurants, toeristische agentschappen, winkeltjes, caf??s, bars en clubs. Meestal geconcentreerd in de hoofdstraat Papadiamanti en langs de haven.??
De commerci??le haven wordt van de oude haven gescheiden door het schiereiland Bourtzi, bedekt met prachtige groene pijnbomen. Op dit eiland kunt u de ru??nes van een kasteel bezichtigen, dat tijdens de Venetiaanse periode door de gebroeders Ghisi werd gebouwd.
Niet te missen zijn de prachtige stranden Mandraki en Koukounaries, de verlaten stad Kastro, het 18de eeuwse klooster Moni Evangelismou en het Kounistras klooster.