Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trypiti vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Trypiti ligt aan de zuidwestkust van het eiland Thassos. Het eiland heeft een bijna ronde vorm met idyllische stranden en bergen die een adembenemend uitzicht bieden op de omliggende natuur. Thassos droeg lang de bijnaam ???Emerald van de Ege??sche Zee???, vanwege zijn uitgestrekte pijnboombossen en olijfboomgaarden. Deze werden helaas bijna volledig verwoest door de branden tussen 1981 en 1993. Het klimaat op Thassos is typisch mediterraans, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters.

Geschiedenis en cultuur

Op het strand van Trypiti vindt u een geweldige formatie. Het lijkt op een grot met een gat erin, gevuld met ondiep water. Dit gat noemt men ???Trypa???; vandaar de naam Trypiti.??Trypiti staat bekend om zijn fabuleuze zonsondergangen. Geniet er samen met je geliefde van een lekker glaasje wijn en wordt ????n met de atmosfeer. Ook een strandwandeling bij volle maan is zeker niet te versmaden.

Bezienswaardigheden

Trypiti ligt op zo’n 2 km ten wensten van Limenaria en heeft een zeer uitgerekt zand-en kiezelstrand. Het kristalheldere zeewater heeft er een groen-blauwe kleur. Het strand van Trypiti is georganiseerd en voorzien van parasols en ligstoelen en u kunt er aan tal van watersporten doen.??Het plaatsje heeft voor iedereen wat te bieden. Na een verfrissende duik, is het er lekker smullen in ????n van de traditionele Griekse taverna’s. Er zijn ook enkele winkeltjes waar u zeker en vast een leuk souvenir kunt vinden!??
Hunkert u naar een heerlijk avondje stappen, of wilt u zichzelf verwennen met een nieuw pak of een spetterende look? Geen probleem, de hoofdstad ligt immers vlakbij en is gemakkelijk bereikbaar.??Wie graag wat cultuur meepikt, wordt eveneens niet teleurgesteld, nabij Thassos-stad valt er h????l wat te bezichtigen. Onder andere het Archeologische Museum, de oude Agora, de Militaire Haven, de Commerci??le Haven, de Oude Haven, de heiligdommen van Athena en Pan, het oude amfitheater, de Acropolis en Evreokastro, mag u zeker niet van uw lijstje schrappen!??Ook Skala Potamia met zijn kerkje en het museum van Polygnotos Vagis, zijn m????r dan een bezoekje waard.