Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.5/5 - (4 stemmen)

Almyrida is een klein knus dorpje met een aangenaam ondiep strand welke is genesteld in de baai van Souda. Op ongeveer tien minuten lopen van het strand bereikt u ook heel eenvoudig het dorp Plaka, met ook een fantastisch uitzicht over de baai van Souda en de Witte Bergen.

Geschiedenis en Cultuur

Vader met zijn zoon aan het vissen in de zee In de afgelopen jaren hebben beide dorpen een toename meegemaakt in de bouw, hoewel de rust minder is geworden, heeft Almyrida niet zo heel veel van haar authenticiteit verloren. Almyrida ligt ongeveer op 25 km afstand van Chania, busverbindingen zijn niet zo heel goed geregeld, daarom is het aangeraden met een auto op en neer te gaan.??

In Almyrida zult u een zeer gemoedelijk en ontspannen sfeer tegemoet gaan. Met de toename in bouw zijn er vele hotels bijgekomen, zo heeft u ruime keuze in accommodatie in dit dorpje en is er altijd wel iets wat bij u past. Verder heeft Almyrida een prachtig zandstrand met ondiep water, wat natuurlijk meteen ook goed is voor de kinderen. Al met al is Almyrida een leuk dorp waar u een fantastische zonvakantie tegemoet kunt gaan.

Op een afstand van 25 km van Chania, vindt u dit kleine vissersdorp. Almyrida is alleen ontwikkeld in de laatste acht jaar , en is nog steeds ongerept . Historisch gezien heeft het best veel belangstelling. Vroeger was het hele gebied een een kolonie van de Fenici??rs, en nu zijn ru??nes en oude graven nog steeds worden gevonden.

Bij de ” ingang ” van Almyrida , hebben archeologische onderzoekers ontdekt dat er moza??eken en tombes zijn, die behoorden tot de Koninklijke Kerk van de 5e eeuw voor Christus. De laatste slag met de Turkse invasie??in 1896??stond het leger in Almyrida. Er zijn veel bezienswaardigheden voor onze gasten, zoals Diktamo Gorge en de kloof van Saint Nicolas, evenals de 215 geregistreerde andere grotten!

Almyrida wordt vaak omschreven als een gebied van oneindige schoonheid . Het heeft kristalhelder water, veilige en georganiseerde stranden ( bekroond met de blauwe vlag elk jaar ) En prachtige heuvels vol met olijfbomen.