Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Logies, volpension of toch all inclusive?

4/5 - (4 stemmen)

schalen met croissants, muffins en aardbeien Als je hebt besloten om op vakantie te gaan naar Griekenland zul je waarschijnlijk in een hotel overnachten. Je komt dan voor de keuze om te verblijven op basis van logies, logies/ontbijt, halfpension, volpension en all inclusive.

Verblijf op basis van logies betekent dat alleen de overnachting inbegrepen is. Je krijgt dus geen maaltijden of drankjes. Daar moet je apart voor betalen. Verblijf op basis van logies/ontbijt betekent dat het ontbijt wel is inbegrepen. De dag na aankomst is de eerste dag dat je mag ontbijten. De dag van vertrek is dan de laatste dag dat je gratis mee kunt ontbijten.

Verblijf op basis van halfpension betekent dat het ontbijt en diner is inbegrepen. Op de dag van aankomst kun je direct mee dineren en op de dag van vertrek kun je nog een ontbijt nuttigen. Verblijf op basis van volpension betekent dat het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen. Drankjes en snacks tussendoor zijn dan niet inbegrepen. Als je een all inclusive verblijf hebt zijn alle drankjes, maaltijden en snacks inbegrepen. Per accommodatie varieert wat er all inclusive aangeboden wordt. Meestal zijn alle (alcoholische) dranken inbegrepen behalve sterke drank. Je hebt bij sommige resorts ook all inclusive plus of premium. Dan zitten er ook onbeperkt cocktails, sterke drank en verse sap bij. Bij sommige accommodaties kun je verblijven op basis van logies, volpension of all inclusive. Dan krijg je een bandje op basis van welk arrangement je hebt.

Logies of toch all inclusive?

Als je op vakantie naar Griekenland gaat is het belangrijk om de keuze te bepalen op basis van jouw wensen. Het ligt een beetje aan de vakantie die je wilt hebben. Als je de hele vakantie graag in het hotel of resort wilt blijven is het aan te raden om een all inclusive arrangement te kiezen. Je hoeft dan niet over geld na te denken als je wat wilt eten of drinken. Je kunt wat drinken pakken wanneer je wilt en je kunt tijdens de maaltijden pakken zoveel je wilt.

Wil je liever elke avond genieten van het heerlijke Griekse eten in ????n van de lokale restaurantjes op het eiland? En ben je de hele dag de prachtige cultuur en natuur van Griekenland aan het verkennen? Dan kun je beter niet voor all inclusive kiezen. Dan zou je beter kunnen kiezen voor logies en ontbijt zodat je wel kan profiteren van het ontbijtje maar de rest van de dag niet in het hotel of resort bent.

Uit een onderzoek van zoover.nl in 2015 blijkt dat 31% van de ondervraagden het liefste een all inclusive arrangement kiest tijdens de vakantie. 39% verblijft liever op basis van logies en ontbijt. Op basis van logies of volpension kiezen weinig mensen voor.