Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ionische Eilanden vakantie

4/5 - (2 stemmen)

De Ionische Eilanden liggen in de Ionische Zee. De Ionische Eilanden is een provincie, samengesteld uit Corfu , Kefalonia , Zakynthos , Lefkas , Ithaka , Paxos en Kythira .

Geschiedenis en cultuur

boven aanzicht van een eiland, huizen en bomen Voor de westkust van Griekenland liggen ze in het water. De eilanden staan bekend om hun mooie zandstranden , kristalhelder water , charmante dorpjes en prachtige schilderachtige landschap, dat groeit en bloeit met schitterend natuur. Elke Ionische eiland heeft een eigen karakter ze bieden allemaal wat u maar kunt wensen van een Griekse vakantie. Met een interessante geschiedenis en spannende mythes en verhalen is een bezoekje aan een eiland in de Ionische zee zeker interessant, leuk en erg leerzaam! Nip lekker van een drankje aan het strand, geniet van de gastvrijheid van de inwoners en doe het rustig aan.

Toerisme

Corfu;

is het tweede grootste eiland in de groep van de Ionische Eilanden na Kefalonia. Corfu was trouwens ook de eerste zich open te stellen voor toerisme. Dit eiland neemt goede zorg voor toeristen en bezoekers. En juist door hun gastvrijheid en leuke toeristische attracties en accomodaties weet het vele bezoekers te trekken. Van over de hele wereld komen vakantiegangers jaarlijks naar Corfu, om een vakantie te vieren die geschikt is voor alle leeftijden en smaken.

In het Grieks staat Corfu bekend als Kerkyra. Deze naam komt van de Korkira, de dochter van de Griekse riviergod Aesopos, in de mythologie. De legende zegt dat de god van de zee, Poseidon verliefd werd op de nimf Kokira. Hij ontvoerde haar, bracht haar naar dit eiland en veranderde haar naam in Kerkyra. Corfu is beschreven als het Smaragden eiland en de Tuin van Eden. Homerus zelf beschreef Corfu als een mooi en rijk land. Dit is te wijten aan de weelderige groene heuvels, de hoge bergen, de blauwe zee en het zuiver witte zand. Het eiland is vol afwisseling- natuur, schattige vissersdorpjes en drukke badplaatsen. Corfu heeft werkelijk voor ieder wat wils!

Kefalonia;

??Prachtige gouden stranden, hoge bergen en een schilderachtig decor en honderden afgelegen inhammen zorgen voor een spectaculair uitzicht op Kefalonia. Kalkstenen rotsen resulteren in opmerkelijke grotten en spelonken, waarvan sommigen de belangrijkste toeristische attracties zijn geworden. Geologen worstelden ooit met het probleem van de verdwijnende zee, die stroomde in grondmeertjes in de buurt van Argostoli. Niemand wist waar het allemaal heen ging- tot een paar geologen het bijhielden door middel van een radioactieve kleurstof, die ze mee lieten stromen. Het water kwam door middel van een ondergrondse meer bij Mellisani aan de andere kant van het eiland!

Lefkas;

is een zeer populaire zomerbestemming. Ook hier is voor ieder wat wils. Jonge bezoekers zijn welkom om de hele dag te de feesten. Windsurfers hebben een aantal uitstekende plekken langs de kust van Lefkas, en er zijn talloze rustige plekjes voor degenen die gewoon de hele vakantie lang willen ontspannen. Er is ook heel veel te zien qua toeristische attracties, dus op Lefkas zul je je niet snel vervelen. De mensen staan bekend om hun gastvrijheid. Velen van de inwoners beheren het toerisme in de zomer, anderen zijn dagelijks bezig met de landbouw, visserij en veeteelt. Lefkas, dat ???wit??? betekent, heeft zijn naam te danken aan de witte kliffen in het zuidelijke deel van Lefkas. Het eiland is groen en bergachtig, en is door middel van een brug met het vasteland verbonden.