Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stalis vakantie

4/5 - (1 stemmen)

tafeltjes op een balkon met een boom, met uitzicht over de zee en de stadStalis ligt op de noord-oost kust van Kreta tussen Malia en Cherchonissos in, het is een ontspannen resort en zeer populair bij de Britse en Nederlandse vakantiegangers. Ook is het enorm populair onder de Ierse vakantiegangers, een schat aan Ierse pubs zijn dan ook te vinden in Stalis. De stad van Stalis ligt op het strand en de meeste hotels, bars en restaurants lopen parallel aan het strand.

Geschiedenis en cultuur

Stalis of meer algemeen genoemd in het Grieks “Stalida” was eens een klein kustplaatsje afhankelijk van de landbouw en de landbouw. De vissersboten brachten dagelijkse vangst voor de kleinere taverna’s. Halverwege de jaren ’70, toen de toerisme begon aan te trekken op het eiland Kreta, zagen de dorpelingen een kans om Kreta op de markt te zetten voor Europese vakantiegangers.
De oorsprong is met name begonnen met Ierse vakantiegangers en het eens zo kleine dorpje is snel uitgegroeid tot een volwaardig toeristisch vakantieoord met gezinnen, stelletjes en vele jongeren.

Bezienswaardigheden

Het strand heeft een aantal fantastische 4 en 5 sterren hotels, allen met uitzicht op de helderblauwe zee en schone zandstranden. De stranden zijn ofwel priv?? van een hotel ofwel voor elke bar aan het strand. U kunt kiezen welke bar aan het strand u wilt bezoeken om heerlijk te genieten van een drankje, snacks of een cocktail. Er is genoeg te doen in de prachtige badplaats Stalis met zijn vele winkels met inbegrip van leder, mode en juweliers. U kunt genieten van een dagje op het strand van Stalis, u kunt ook de kleinere bergdorpen in de omgeving verkennen, bijvoorbeeld Mohos Krassi, in de bergen achter Stalis en Malia. Ook is een vakantie in Stalis bij uitstek de gelegenheden om Kreta te verkennen, het huren van een auto is dan ook zeer aangeraden zodat u niets hoeft te misse van het prachtige eiland.