Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pythagorion vakantie

Rate this post

Het sympathieke haventje Pythagorion ligt ten zuidwesten van Samos aan de zuidkust van het eiland, gelegen op de oude plaats van de oude stad van Samos. Het is de belangrijkste toeristische trekpleister op het eiland.??

Geschiedenis en Weetjes

Er zijn resten van stadsmuren zichtbaar van de vierde eeuw voor Christus evenals de fundamenten van een golfbreker. Op de Acropolis, in de buurt van het kerkhof, is er de kerk van de Transfiguratie (Metamorfosis) en een kasteel gebouwd door Lykourgos Logothetis (1822-24). Vlakbij is een Hellenistische villa gelegen, waar een christelijke basiliek werd gebouwd in de vijfde eeuw.??
Een klein museum is ook te vinden in de buurt, deze bevat archa??sche en Hellenistische grafstellingen, portretten van Romeinse keizers en een zittende figuur van Aiakos, de vader van Polykrates.??De stad stond vroeger bekend als Tigani, vanwege zijn vorm, maar later werd het vernoemd naar de wiskundige Pythagoras.??Pythagorion is een unieke culturele parel van de Ege??sche Zee, dit plaatsje is uitgeroepen als cultureel werelderfgoed door UNESCO.

Bezienswaardigheden en Natuur

Veel jachten en zeilboten meren hier aan in de grote, pittoreske haven. Vanaf hier is het ook mogelijk om per boot te reizen naar verschillende eilanden. Hier, op de begane loopvlak van de grote filosofen Pythagoras, Aristarchus, Epicurus, en Aesop heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de cultuur en de geschiedenis van het oude Samos. U kunt er fantastisch genieten van de zon en de zee in kristalheldere wateren. Ontdek de mooie, pittoreske dorpen in de omgeving. Om te voldoen aan de gastvrijheid werken mensen er hard in de traditionele ambachten en producten. Ook het uitgaansleven komt volledig tot zijn recht in dit plaatsje.
Er zijn verschillende archeologische plaatsen die het bezoeken waard zijn in het gebied met unieke archeologische vindplaatsen. Andere mooie bezienswaardigheden van Pythagorion zijn onder andere het standbeeld van Pythagoras, het Kasteel van Likourgos, Ephpalinos De Tunnel, de kerk van Spiliani met zijn kapel in de grot, de Romeinse baden en het meer van Glifada.