Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat zijn de leukste plekjes op Zakynthos?

4/5 - (3 stemmen)

Zakynthos is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Griekenland, Geheel te begrijpen, een prachtig eiland met helderblauw water en mooie strandjes. Het eiland staat dan ook op verschillende vakantiesites zoals Sunweb en Eliza was here bovenaan het lijstje. We nemen je in dit artikel mee naar de leukste plekjes op Zakynthos, zodat je het meeste uit je vakantie kunt halen! 

Boten in het water met helderblauw water en bergen op de achtergrond

Turtle Island

Dat de Caretta Caretta schildpad Zakynthos een heerlijk eiland vind is geen geheim. Bijna 60 % van alle Caretta Caretta schildpadden wordt gebroken op de eilanden van Griekenland. 40% hiervan komt uit op het eiland Zakynthos. De schildpad is fors gebouwd en weegt ongeveer 100 kg. De beste maanden om deze schildpadden te spotten is vanaf half mei tot half oktober. Ze leggen in deze maanden eieren die vervolgens in de maanden september tot half oktober uitkomen. Het hele eiland loopt dan vol met schildpadden waar natuurlijk ook leuk mee te snorkelen is. 

Op dit moment is de Caretta Caretta schildpad helaas een bedreigde diersoort,  hierdoor zijn er verschillende regels waar je je als bezoeker van het eiland wel aan moet houden. Zo is het de bedoeling dat je altijd minstens 2 meter afstand houdt als je ze ziet of met ze zwemt. Het aanraken van de schildpadden is verboden, ook wordt er veel aandacht gevraagd voor het opruimen van plastic. Schildpadden zien dit namelijk als kwallen aan, en eten dit op. 

Turtle Island is kortom een geweldige ervaring. 

Blauwe grotten op Zakynthos

Het water rondom de blauwe grotten is adembenemend mooi. De grotten zijn te vinden aan de noordkust van zakynthos. De grotten hebben mooie witte rotswanden die blauw kleuren door het helderblauwe water die de grotten omringt. De grotten zijn op zichzelf al zo mooi dat je hier uren naar zou kunnen kijken, maar een aanrader is juist om hierheen te gaan als de zon op of onder gaat. Je zult je ogen uitkijken, en gegarandeerd verliefd worden op het eiland!

Zakynthos stad 

De stad van Zakynthos is zeker een gezellige aanrader, wel is het zo dat hier ???s middags niet zo veel te beleven valt. Dit heeft te maken met de temperaturen, het is hier s middags te warm waardoor de meeste winkeltjes gesloten zijn. De winkels zijn dan ook ???s avonds open. We raden dan ook aan hier rond etenstijd heen te gaan. Hier kun je leuk winkeltjes struinen en nog wat leuke souvenirtjes scoren. 

Rondom de stad van Zakynthos zijn ook nog een aantal mooie kerkjes om te bezoeken. Een van de mooiste kerken is de Agios Dionysos kerk. De kerk is te bereiken door vanaf de stad, over de boulevard naar Solomon Square te lopen. Het is een eindje lopen, maar zeker het uitzicht ook waard. Hou hier wel rekening mee als je schoenen uitkiest voor de avond!

Kortom is Zakynthos adembenemend mooi, hier is dan ook genoeg te doen en te beleven. Heb je de reis nog niet geboekt? Geen probleem, websites als Sunweb hebben genoeg opties! Meer tips voor je vakantie naar Zakynthos vind je hier