Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Athene: deze hotspots mag je niet missen!

4.2/5 - (5 stemmen)

Athene is een bruisende stad vol jong publiek, rooftop-bars, concept stores, moderne restaurants en nog veel meer. Daarmee is Athene een van de meest trendy steden van Griekenland. Wanneer mensen aan Athene denken, zien ze vaak gelijk de mooie, oude architectuur en de rijke geschiedenis van de stad voor zich. Maar deze kenmerken zijn niet de enigen die Athene tekenen. Zoals hierboven verteld is, is de stad tegenwoordig een van de modernste uit het land.

Wanneer je van plan bent om naar Athene op reis te gaan, zijn er een aantal plekken, de een wat toeristischer dan de ander, die je echt niet mag missen. Deze plekken zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.

Een zicht op het Akropolis Mount Lycabettus??

Deze 277 meter hoge heuvel staat midden in Athene en is daarbij de hoogste heuvel die er in
de stad te vinden is.????De klim naar de top duurt ongeveer drie kwartier, maar wanneer je er eenmaal bent is het uitzicht oogverblindend. Vanaf de top van de heuvel heb je perfect zicht op de stad en de zee, het is de lange tocht dubbel en dwars waard! Voor de mensen die niet zo van wandelen houden: tegen een klein bedrag kun je uiteraard ook met een kabeltreintje naar boven.

Monastiraki

Deze toeristische wijk, gecentreerd in het??oude Athene, staat bekend om haar??tweedehandswinkeltjes. Deze wijk trekt dan misschien veeltoeristen, het maakt het er niet minder gezellig op! Iedere zondag tovert dit gedeelte van de stad zichzelf om tot een gigantische vlooienmarkt. Ruim honderd mensen proberen hier achter hun kraampjes spullen te verkopen. Terwijl diverse straatartiesten hier hun muziek laten horen, kun je hier heerlijk rondslenteren, tussen oude spullen neuzen, op zoek naar vintage kleding en nog veel meer. Dit is niet alleen overdag een gezellige wijk: ???s avonds bruist het hier van de caf??s, bars en nachtclubs.

The Art Foundation

Athene kent een levendig nachtleven. Toch zijn de leukste clubs soms het lastigst om te vinden. Een van deze ???verstopte??? clubs, is The Art Foundation. Wat vroeger een kleine gevangenis was, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bijzondere clubs in Athene. Deze club ligt vlakbij het metrostation van Monastiraki, waar ook de wekelijkse vlooienmarkt plaatsvindt. Verscholen achter een houten deur in een van de vele zijstraatjes die deze wijk kent, vind je dit bijzondere gebouw inclusief een gigantische binnentuin. Dit gebouw wordt niet alleen gebruikt voor feesten: overdag organiseert de organisatie regelmatig exposities of andere culturele evenementen.

Lake Vouliagmeni

Dit prachtige meer, gelegen in het kustplaatsje Vouliagmeni, is enkel met de auto te bereiken. Houdt daar dus rekening mee wanneer je van plan bent deze plek te bezoeken! Door alle gezonde mineralen en de vele knabbelvisjes die zich in het water bevinden, is dit meer te vergelijken met een openluchtspa.
Omdat het water het hele jaar door een temperatuur van ten minste 20 graden aanhoudt, is het elk seizoen mogelijk om hier een lekkere duik in te nemen.
Om in het meer te kunnen zwemmen, moet je een bedrag van ongeveer tien euro betalen. Voor degenen die niet willen zwemmen zijn er in deze omgeving genoeg leuke ?? ??terrassen waar je wat kunt eten en/of drinken.

Akropolis

D?? toerististentrekker van Athene, is de Akropolis. Dit is een bezienswaardigheid waar je niet omheen kunt wanneer je een bezoek aan de stad brengt. Dit grote rotsplatau ligt op ongeveer 80 meter boven de stad en is de bekendste hotspot die Athene kent. Op de Akropolis staan een aantal heilige tempels: deze komen allemaal uit de prehistorie en zijn aan verschillende goden toegewijd.

????n van deze tempels is het Pantheon: haar prachtige zuilen en het mooie uitzicht dat deze plek je biedt, maakt dit een van de bekendste tempels. Enkele andere bezienswaardigheden die je vindt op de Akropolis zijn: het Dionysos amfitheater, de tempel van Athena Nike en het Herodeion.

Aarzel niet te lang en boek die citytrip naar Athene! Er is zoveel moois te zien dat het onmogelijk is om je er te vervelen! Voor diegenen die liever langer op vakantie willen, is Athene ook aan te raden! Vanuit deze stad zijn verschillende Griekse eilanden goed te bereiken!