Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lygia vakantie

4/5 - (1 stemmen)

Cultuur

Boten die midden op het water varenHet vissersdorpje heeft een gezellige haven waar elke dag boten uitvaren om verse vis te vangen van de beste kwaliteit. Het water is zeer helder waardoor je overdag kan kijken naar de vele vissen die in het water rondzwemmen. Dit is goed te doen aangezien Lygia ligt aan een langwerpig kiezelstrand.

Langs dit strand ligt een lang wandelpad waar je de mooie natuur kan bezichtigen en van het mooie uitzicht kan genieten. In de ochtend als de vissersboten weer terugkeren word de vis meteen verhandeld. Als er slim word onderhandeld kan je voor een mooie prijs de lekkerste vis meenemen. Er zijn ook een hoop visrestaurants te vinden in Lygia, hier word de vis die sochtends is gevangen op heerlijke manieren geserveerd.

Na een goed diner is er de mogelijkheid om op een van de terrasjes een lekker drankje te doen of het eten te laten zakken tijdens een wandeling langs het strand. Verder beschikt het dorpje over een bakker, supermarkt en een winkelstraat. Als dit niet genoeg is, is er altijd nog de mogelijkheid om Lefkas-stad te bezoeken dat 6 kilometer verderop ligt. Lefkas-stad is een slag groter dan Lygia, dit is ook af te zien aan het aantal horeca gelegenheden. Hierdoor is Lefkas-stad drukker, maar zeker niet minder gezellig.

Bezienswaardigheden

Vanaf Lygia zijn de muren van een enorm fort te zien, het fort Agios Georgios. Dit fort is zon 700 jaar geleden gebouwd en is in veel verschillende handen geweest. Het fort werd als eerste veroverd door de Byzantijnen, toen de Fransen, daarna de Turken en tot slot door de Venetianen. Doordat de Venetianen de laatste beheerders van het fort waren zijn voornamelijk Venetiaanse tinten terug te vinden. Zo is er nog de troon van de Venetiaanse heersers te bezichtigen en de katholieke kerk. Verder beschikt het fort over schietgaten, loopgraven, ondergrondse tunnels, een prachtig uitzicht over Lygie en hele dikke muren.

Aan het begin van het fort zit ook een taverne waar rustig een drankje kan worden gedronken. Vanaf Lygia meer landinwaarts, op de weg richting Lefkas-stad, zijn een aantal bergdorpen te bezoeken. In de dorpjes is een reeks aan stijlvolle architectuur te bezichtigen, en kan in de restaurants worden genoten van traditionele Griekse gerechten. Deze dorpen liggen in een prachtige omgeving om wandelingen te maken. Een aanrader is om de Melissa kloof te bezoeken die bij Sfakiotes te vinden is. Een leuk extraatje is dat als je op het goede moment, meestal rond 11 augustus, in Lygia bent een aantal culturele festivals kan bijwonen. De precieze data is te verkrijgen bij de lokale bewoners, dus treuzel vooral niet om aan de restauranteigenaar waar je zit te eten te vragen wanneer het eerstvolgende festival is. Deze festivals gaan vaak gepaard met de nodige kunstvoorwerpen die je kan bezichtigen.