Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tholos vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Tholos, ook wel Theologos genoemd, is een unieke combinatie van een kleurrijke, traditionele dorp en een niet bruisende resort in die zin dat u kunt genieten zonder de toeristische circus erom heen. Een beregening van winkels, taverna’s, bars en restaurants zijn er te vinden rondom de hotels en appartementen. Het uitstekende strand biedt behalve zon en rust tevens een ideale plaats voor windsurfers.

Geschiedenis en cultuur

De traditionele manier van leven is nog steeds op grote schaal toegepast in het dorp zelf, en u mag dan ook een zeer warm welkom verwachten van de meest vriendelijke plaatselijke mensen die er wonen. Het oude centrum van Tholos is gebouwd in de traditionele stijl van Rhodos. Met hoge luiken voor gebouwen en smalle straatjes is Tholos een dorp waar het uiterst interessant en leuk is om doorheen te dwalen en verdwalen. Dit pittoreske dorpje zal tegemoet komen aan al uw wensen wat betreft cultuur met ook de nodige energieke activiteiten om een geslaagde vakantie te hebben met alles erop en eraan.??]
De nederzetting werd opgericht in het midden van de jaren ’60, het was toen de dictatoriale regering van Griekenland die besloot haar ???trouwe kinderen te belonen’ (die in het leger) door vrij land aan te bieden. De heuvels van Tholos waren aangekocht door de staat en werd verdeeld in gelijke stukken land en gegeven aan mensen die het land hadden gediend. Deze mensen waren vooral inwoners van Athene, tegenwoordig is het uitgegroeid tot het huidige Tholos, met deels een toeristisch tintje waarbij nog vele historische sporen aanwezig zijn.

Bezienswaardigheden

Wat u absoluut niet mag missen is Petaloudos, dit is een prachtig vlindervallei en tevens ????n van de meest aantrekkelijke bezienswaardigheden van het plaatsje Tholos. Verder kunt u genieten van de prachtige natuur, de heuvels en het groen aan pijnboombossen wat het plaatsje prachtig siert.