Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lixouri vakantie

4/5 - (4 stemmen)

Lixouri is gelegen op het schiereiland van Kefalonia.Kefalonia is een eiland ten westen van het Griekse vasteland en hoor bij de Ionische eilandgroep. Het staat bekend om haar mooie natuur en prachtige stranden. Op het eiland bevinden zich een aantal stadjes en veel kleine dorpjes. De hoofdstad is Argostolli en Lixouri is de 2e stad op het eiland. Het aantal inwoners in en rond de streek van Lixouri is net geen 8 duizend.

Weer en klimaat

Het klimaat van de stad is net als de rest van streek. In de zomer kan het hier erg warm worden, 30 tot 35 graden Celsius. Het is op Kefalonia niet zo warm als bijvoorbeeld op Kos, dit maakt het mogelijk om overdag ook nog activiteiten te ondernemen. In augustus kan het in de avond flink afkoelen, houd hier dan ook rekening mee, door bijvoorbeeld een vestje mee te nemen. In de winter is het klimaat wat milder, het kwik blijft dan vaak hangen op 15 graden Celsius. In de winter valt er wat meer regen dan in de zomer, waardoor het eiland erg groen wordt, de natuur is dan schitterend, met veel bergen en veel groen. Het kan in de bergen kan het ???s winters zelfs sneeuwen. Het is in de winter een iets minder aantrekkelijke vakantieplek, maar het is wel warmer dan in Nederland.

Toerisme en Restaurants

Handen die eten aan het snijden zijn met mes en vorkIn de stad Lixouri zelf is niet heel veel te doen. Wel kan er elke avond gegeten worden op het centrale plein van Lixouri, hier worden de beste locale gerechten gemaakt. Naast de bekende Griekse gerechten zijn er ook een aantal echte gerechten van Kefalonia, een voorbeeld hiervan is de Kefalonian Meatpie, dit een hartige taart gevuld met verschillende vleessoorten. Als er een stukje van het plein wordt afgelopen, arriveert u bij de haven, langs deze haven liggen ook allerlei restaurants en caf??s.

Het is dan ook erg gezellig om hier een ???s avonds een drankje te nemen. Zo kan er genoten worden van locale wijn en Grieks bier. Een ander aangenaam feitje is dat de weg langs de haven in de avond autovrij is, dit betekent dat u hier gewoon kunt lopen zonder zorgen te hoeven maken aangereden te worden.

Tijdens het avond eten op het plein is het vaak heel druk, veel mensen komen dan naar het plein om te genieten van een drankje, het is ook gebruikelijk om later te eten, daarom moet u niet gek op kijken als er na 22:00 nog eten wordt besteld. Ook is zijn er avonden op het plein waar kinderen worden vermaakt, u zult dan ook veel kinderen ???s avonds zien rond rennen op het plein. Verder zijn er nog een aantal winketjes als u verder het dorp in loopt. Deze winkeltjes verkopen traditionele Griekse natuurproducten, zoals zeep, aardewerk of olijfproducten.

Bezienswaardigheden

De stad zelf heeft niet heel veel bezienswaardigheden, wel is er een stijger die langs de zee loopt, hier kunt u in de middag of in de avond nog even over heen lopen. Dagelijks gaat er een veerpont naar de andere kant van het eiland naar de hoofdstad Argostolli. Op deze veerpont gaan auto???s en vrachtwagens. De vaartijd bedraagt ongeveer 15 minuten, dit is vele malen sneller dan met de auto, dan duurt een rit al gauw langer dan een uur, omdat u helemaal om en door de bergen moet rijden.

Top 5 Hotels en Appartementen

1 Appartementen Apolafsi
2 Hotel La Cit??
3 Appartementen Bella Vista
4 Villas Armonia
5 Villa Apolafsi