Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.1/5 - (7 stemmen)

Lefkas is een eiland in het Noordelijke gedeelte van de zee rondom Griekenland. Het eiland ligt ten noorden van Kefalonia en ten zuiden van Corfu. Door de vele witte stranden en rotsen rond Kaap Lefkatas is het eiland Lefkas gaan heten. Op Lefkas worden veel watersporten beoefend, dit komt door de speciale luchtstromen die hier voorkomen.
Het eiland is met de auto te bereiken via een brug die het eiland verbind met het vaste land. Maar alles op dit eiland is nog beter te bereiken met de boot!
Daarnaast heeft Lefkas ook een eigen vliegveld (Aktion). Ook is de infrastructuur goed geregeld op Lefkas en varen er dagelijks ferry???s tussen Nidri en Vasiliki.

Kataraktis

Watervallen gelegen op een kleine vier kilometer van het plaatsje Nidri. De watervallen zijn gelegen in Dimosaris, een kloof midden in het gebied. Veel toeristen kiezen ervoor om een wandeltocht te houden vanaf het stadje Nidri. De wandeling duurt een pittige 40 minuten. In de zomer kan de temperatuur flink oplopen. Mocht je deze tocht daarom overwegen, neem dan een flinke waterfles mee, en goede wandelschoenen zijn natuurlijk altijd een goed idee.

Agios Nikitas

Dit dorpje is een van de weinige plekken op Lefkas waar je niet met de auto kan en mag komen. Het dorpje is klein, gezellig en heel sfeervol. Het is gelegen ten zuid westen van Lefkas-stad. Het dorpje eindigt met een leuk en klein kiezelstrand. Vanuit Agios Nikitas zijn er allerlei kleine strandjes te bezoeken via verschillende watertaxi???s. Het eiland is voorzien van verschillende soorten winkeltjes, kleine marktjes en pittoreske restaurantjes.

Porto Katsiki

Het bekendste strand van Lefkas is toch wel Porto Katsiki. Het strand ligt aan de zuidwestkust van Lefkas en is bereikbaar met de auto. Ook kan je er gemakkelijk komen met de boot vanuit Vassiliki of Nidri. Vanaf dit strand is het uitzicht over de Ionische zee ongelooflijk mooi. Bij het strand liggen ook hoge hellingen, hier heb je een prachtig uitzicht over de zee en het strand. In dit zuidwestelijk gebied van het eiland kun je ook gemakkelijk even langs Kaap Lefkatas gaan, daar gaat de volgende bezienswaardigheid over.

Kaap Lefkatas

Kaap Lefkatas bestaat uit steile witte rotsen met een vuurtoren. De vuurtoren bestond nog niet in de periode van de Griekse goden, maar de steile witte rotswand wel. Er zijn verhalen over deze rotswand geschreven in Griekse mythologie. Het schijnt zelfs dat Godin Aphrodite van deze rotswand is gesprongen om zo van haar liefdes verdriet af te komen.
Op de rotswand staat een vuurtoren van wel 60 meter hoog. In de oudheid zou hier een tempel van Apollo hebben gestaan.
De rotswand is gemakkelijk te bereiken met de auto via Athani, een klein dorpje in de buurt gelegen van de rotswand. Daarnaast is deze wand natuurlijk ook te bereiken via het water, hier varen hier talloze excursiebootjes langs.

Egremi

Naast Porto Katsiki, is Egrimni ook een strand dat niet onopgemerkt mag blijven. Het strand zou je bekend voor kunnen komen door de vele ansichtkaarten en kalanders die ervan zijn gemaakt. Het is een redelijk afgelegen strand, en ook alleen te bereiken per boot. Dat het strand alleen per boot te bereiken is heeft te maken met het feit dat de trap die naar het strand zou leiden, verwoest is door een aardbeving. Dit gebeurde in 2015. Ondanks deze aardbeving is het strand nog een prachtige plek om te bekijken mocht je Lefkas ooit bezoeken.