Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bezoek het prachtige Parga

4.4/5 - (5 stemmen)

Parga is een pittoreske plek in Griekenland met mooie stranden en prachtige cultuur. De stad ligt op het platteland in de provincie Epirus. Het eiland is van april tot oktober direct te bereiken vanuit Nederland. Wanneer je dit eiland gaat bezoeken raden we aan een Een azuurblauwe haven met uitzicht op bergen in Parga huurauto te nemen om zoveel mogelijk te bekijken van het eiland.

Wanneer je dit eiland voor het eerst bezoekt zul je vooral onder indruk zijn van het kasteel wat er te zien is. Ook de prachtige vegetatie en de bergen met de prachtige olijfbomen zullen je verbazen. Achter de bergen en rotsen schuilen zich prachtige stranden die het zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Aan het eind van de middag is het heerlijk om lekker rond te struinen door de prachtige winkelstraatjes terwijl de zon onder gaat. Je kunt ook heerlijk genieten van een wandeling over de boulevard en lekker een hapje eten bij een restaurantje wanneer je maar wilt.

Parga heeft prachtige stranden en baaien, op sommige plekken kun je ook met de boot komen en zijn dus te bezoeken met een boottrip. Er zijn stranden met kiezels en stranden met zand. Iets wat wel zeker is, je kunt altijd genieten van de prachtige blauwe zee! Er is zelfs een groot zandstrand van wel meer dan een kilometer lang. Op de meeste stranden zijn ook voorzieningen beschikbaar zoals ligbedjes en een parasol!

Op Parga zijn ook genoeg leuke restaurantjes en gezellige plekjes om wat te drinken te vinden. Als toerist wordt je hier extra goed behandeld en de service is over het algemeen erg snel. Bij deze restaurantjes kunnen je de typische Griekse gerechten bestellen. Natuurlijk kun je er ook altijd een ijskoffie bestellen, dat is namelijk een echte Griekse specialiteit. Een groot voordeel is dat alles ook nog eens heel erg goed te betalen is. We raden je aan heerlijk te gaan genieten van een Griekse salade terwijl je uitkijkt naar de prachtige zee.