Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Kos is de thuishaven van een bijzonder gemengde cultuur. Deze cultuur is ontstaan vanuit Griekse, Italiaanse en Turkse invloeden. Dit prachtige eiland ligt in het meest oostelijke puntje van Griekenland. Als je goed kijkt, kun je vanaf sommige plekken zelfs de kust van Turkije bewonderen.
Zo gek is het dus niet dat er een hoop Turkse invloeden terug te vinden zijn in de Griekse cultuur.

 Twee Wintertalingsfietsen In De Buurt Van Een BoomDe hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Kos-stad. Hier zijn nog altijd vele ru??nes en historische bouwwerken te vinden. Ondanks deze oude monumenten, zijn de wegen in en rond de stad wel modern. Naast de brede, geasfalteerde wegen liggen er ook nog fietspaden. Mede hierom staat Kos dan ook bekend als een fietseiland. Met name de hoofdstad doet de bijnaam van het eiland eer aan.

Er zijn talloze dingen te doen in Kos-stad. Zo kun je genieten van de prachtige omgeving en het culturele erfgoed, je verdiepen in de mythologie of je kunt een drankje doen in een van de vele caf??s. Per fiets is alles op dit eiland makkelijk te bereiken. Kos kent dan ook een hele hoop fietsverhuurders. Voor een paar tientjes per week kun je verschillende fietsroutes maken. Deze routes zijn ook te krijgen bij de fietsverhuurders. De meeste routes gaan langs de boulevard van de hoofdstad en gaan vanaf daar naar het noorden of het zuidwesten. Beide routes kennen genoeg bezienswaardigheden. Zo kun je het oude fort, overblijfselen van ru??nes, de haven of het Oud-Romeinse openluchttheater bezichtigen. Een laatste hotspot is de eeuwenoude boom van Hippocrates. Hier gaf de zogenoemde ???vader van de geneeskunde??? zijn leerlingen les.

Fietsen is ook leuk wanneer je van plan bent om een dag naar het strand te gaan of om ergens wat te eten en drinken. De routes leiden je langs verschillende stranden en genoeg horecagelegenheden. Wanneer je op Kos bent is een fietstocht zeker de moeite waard!