Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.2/5 - (6 stemmen)

Acharavi is een badplaats in Corfu en staat het meest bekend om haar kilometerslange stranden. Het pittoreske Acharavi strand is ideaal gelegen, net buiten de belangrijkste noordelijke kustweg. Het strand is vrij lang, ongeveer 3 km. U zult ongekend mooie zandstroken tegenkomen, ongerepte en maagdelijke stukken die de massatoerisme gespaard zijn gebleven.

Geschiedenis en CultuurBoten op het water met huizen en bergen op de achtergrond

Acharavi behoort tot de voormalige gemeente van Agios Panteleimonas. De voormalige gemeenschap van Agios Panteleimonas is tegenwoordig een van de tien offici??le afdelingen van de gemeente Thinali. Etymologisch, de naam Acharavi bestaat uit de Griekse woorden Achari Hebe, de betekenis is “onvriendelijke leven / jeugd”.
Oorspronkelijk heette het Hebe en was het een oude Griekse stad, mogelijk vernoemd naar de dochter van Zeus, Hebe. De stad werd verwoest in 32 voor Christus door de Romeinse keizer Octavianus en werd dus omgedoopt uit de stad van het leven “Hebe” in de stad “onvriendelijke Life” Acharavi. Na de Tweede Wereldoorlog en de Griekse burgeroorlog, werd het herbouwd.

Toerisme

Het hele eiland heeft een prachtig uitzicht over de Albanese kust. De sfeer op deze badplaats is lekker rustig en gezellig. Niemand blijft alleen tijdens het eten. Geniet lekker mee van alle lokale gerechten en eet samen met andere eilandgenoten. Ga lekker in de buurt wandelen en geniet van een hele mooie en relaxte vakantie in Acharavi.