Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat te doen op Kefalonia?

4/5 - (2 stemmen)

Kefalonia is een heerlijk eiland om te relaxen en lekker op het strand te liggen. Zo heeft het eiland verschillende schitterende stranden en prachtige steden. Ook leuk is dat het eiland niet heel groot is, u kunt het dus makkelijk zelf verkennen binnen een relatief korte tijd. Omdat het eiland vlakbij andere eilanden als bijvoorbeeld Zakynthos ligt, is het makkelijk te bereiken via de boot. Je kunt dus prima eilandhoppen tussen verschillende eilanden in de buurt. In dit artikel zullen we enkele highlights delen die u niet mag missen als u een bezoek brengt aan Kefalonia.

boven aanzicht van een eiland omringt door helderblauw waterOndergronds meer van Melissani

Dit is een magische plek die je zeker wilt bezoeken als je op het eiland bent. U kunt terwijl u er bent de grotten van Melissani en drogarati bezoeken. dichtbij bevindt zich ook Antisamos, hier kunt u de dag afsluiten op een voortreffelijk strand. Het meer bevindt zich net buiten Sami en is makkelijk te vinden. U kunt het meer met een bootje of kayak bereiken voor een waanzinnige beleving. Het dak van de grot is ingestord waardoor er een prachtige lichtinval op het meer in de grot is en er adembenemende kleuren zijn.??

Drogarati grotten

In de drogarati grotten vindt u een steile trap die u naar een netwerk aan gangen leid.?? Het is ongeveer 60 meter diep en er is en constante temperatuur van rond de 18 graden. In de grotten hangen nog veel stalactieten die van het plafond hangen en prachtige formaties vormen. Het deel wat te bezoeken is voor toeristen bestaat onder andere ook uit een speciale kamer. Hier is de akoestiek zo goed dat er soms culturele evenementen worden gehouden voor maar liefst 500 mensen. De verschillende kleuren en rotsformaties maken de grot een waar wonder. Er is goede verlichten en goede faciliteiten voor de bezoekers. Het is elke dag open voor toeristen.

U kunt dit bezoek combineren met Sami, Melssini en agia ifima.??

Myrtos beach

Myrtos beach is een van de bekendste stranden van het eiland. Het is gekenmerkt voor zijn gigantische witte kliffen die worden gecombineerd met waanzinnig blauw water. Het kan wel erg warm worden want er is geen schaduw. Toch is het een adembenemend strand en zeker niet te missen op je vakantie. Zo beweren veel mensen dat de kleur van het water constant veranderd.