Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Parga vakantie

Rate this post

Parga is een pittoresk stadje in de provincie Epirus. Het is genesteld tussen weelderig groene heuvels en de heldere wateren van de Ionische Zee. De meeste bezoekers gaan naar Parga voor dagelijkse tochten om te zwemmen, dineren, winkelen en zelfs water glijden.

Toerisme

Het uitzicht over een baai met allemaal witte boten omringt door witte huizenParga is een drukke stad in de zomer met levendige straten gevuld met een gezonde toeristische bevolking die zich vermengt in de smalle passages en de caf??s. Het is een favoriete bestemming van vele soorten vakantiegangers, die ervoor kiezen hun zomervakantie door te brengen in Parga als gevolg van de nabijheid van de Italiaanse kust. Parga is een van de populairste toeristische bestemmingen in Epirus, en het zit vol met hotels, motels en georganiseerde campings. Een wandeling door de straten van Parga duidt op een “eiland smaak” met de veelheid van toeristische winkels en taverna’s aan een rij aan beide zijden.

Bezienswaardigheden

Binnen een korte afstand van Parga (ongeveer 25 minuten) liggen de oude ru??nes van de Nekromanteio van de Acheron. In het zuiden via de kust Preveza loopt de weg langs Loutsa, Vrahos (party strand met vele bars) Lygia (een andere populaire vakantiebestemming) Riza (een minder bekende en zeer rustige zwemplaats,) Kanali, Monolithi (gestemd in de top 10 beste stranden van Griekenland), de oude stad van Nikopolis en de haven van Preveza.

Veel Europese vakantiegangers, die met hun stacaravans rijden, kiezen ervoor om er bij het strand te overnachten. Het is dan ook zeker een trip waard om de omgeving te bezoeken om oude ru??nes te bezichtigen maar ook om te genieten van de prachtige natuur. De kust van Parga verbergt zo ook mooie kleine stranden die alleen maar toegankelijk zijn per boot, de schoonheid van de kust trekt een groot aantal voertuigen over zee voor allen die willen genieten van een verbluffend mooie natuur.