Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Typisch Grieks eten en drinken

4/5 - (1 stemmen)

Griekse salade met een fles en glazen op de achtergrondIeder land heeft zijn eigen specialiteiten, dit is ook het geval op het gebieden van eten. Ook Griekenland heeft gerechten en drankjes die zijn ontstaan in Griekenland en daar echt bij horen. In Griekenland zijn veel kleine winkeltjes te vinden met echte Griekse specialiteiten.

Wanneer je door de mooie dunne straatjes loopt zijn er veel verschillende winkels te vinden, zo ook winkels vol met olijven. Hier vind je verschillende soorten olijven. Niet alleen voedsel wat met olijven te maken heeft maar ook zeep en verzorgingsproducten met de geur van olijven. Wist je dat er in Corfu wel 30.000 olijfbomen staan? Ook zijn er overal wel bomen te vinden met druiven eraan, hiervan wordt alle wijn gemaakt.

Groenten, fruit en kruiden

Op het gebied van groente en fruit zijn rode en groene paprika???s erg populair in Griekenland. Tomaat is ook een groenten die een hele grote rol speelt in veel Griekse gerechten. Bijvoorbeeld in een bekende Griekse salade, hierin vind je tomaat en paprika. Gedroogde vruchten zijn ook bijna overal te vinden wanneer je in Griekenland bent.

Er wordt ook veel gebruik gemaakt van kruiden in Griekenland. Dit wordt veel gebruikt voor op het vlees en voor op de vis. In Griekenland is veel lekker vlees beschikbaar wanneer je naar een lekker restaurant gaat. Denk hierbij aan de bekende Griekse spiesen. In Griekenland is vis overal wel te vinden, hier zijn veel speciale zaakjes voor. De vis die verkocht wordt is vaak vers gevangen en bereid door de mensen die bij het winkeltje werken.

Griekse gerecht die iedereen wel kent omdat ze niet alleen in Griekenland verkocht en gegeten worden is bijvoorbeeld gyros of tzatziki. De Griekse salade is ook in andere landen een echte topper, lekker fris en gezond. In Griekenland is er op elke hoek van de straat wel een tentje met lekker eten te vinden, wanneer je weer thuis bent zul je het zeker missen!