Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 5 mooiste stranden van Griekenland

Rate this post

De roze stranden, blauwe zee en schildpadden rondom Griekenland
Griekenland bestaat uit eindeloos veel grote en kleine eilanden waarvan de bekendste waarschijnlijk Kreta, Samos, Corfu, Rhodos en Lesbos zijn. Doordat het land uit zoveel eilandjes bestaat wordt Griekenland volop omringd door zee??n. Zo vind je in het zuiden de Middellandse zee, in het oosten de Ege??sche zee en in het westen van Griekenland de Ionische zee. Wie ooit aan de Middellandse zee is geweest, waar dan ook in Europa, weet als geen ander hoe blauw het kan zijn. Niet zo verbazend dat Griekenland dan ook over heel wat mooie stranden beschikt. Een aantal van de mooiste hebben we vandaag voor je op een rij gezet, zodat je tijdens je volgende vakantie naar Griekenland ook eens naar deze pareltjes toe kan. Wees wel een klein beetje voorbereid, want nadat je dit artikel hebt gelezen wil je waarschijnlijk meer dan eens naar Griekenland toe om alles met eigen ogen te zien. Bucketlist bij de hand? Klaar om overdonderd te worden? Dan wensen we je veel plezier met lezen!

1. Navagio Beach

Een strand met een  wrak Afgelegen van de bewoonde wereld en alleen bereikbaar per boot, vind je bij het Griekse eiland Zakynthos het strand Navagio Beach. Bij dit strand vind je de Ionische zee. Fel blauw van kleur en klotsend op een strand waar het zand parelwit is. Navagio Beach wordt omringd door witte rotsen en op het strand kun je naar het scheepswrak lopen dat er tientallen jaren geleden ooit is aangespoeld. Het verroeste rode materiaal van het schip is qua kleur mooi in contrast met de blauwe zee, dus als je naar Navagio Beach gaat moet je zeker je fototoestel meenemen want een Kodak momentje is hier zeker aanwezig. Hoef je niet per se te zwemmen? Dan kun je Navagio Beach ook bekijken vanaf een hoger gelegen rots. Je hoeft dan ook geen boottocht te maken, want je kan gewoon met de auto naar een van de toppen van Zakynthos rijden om vanaf daar een blik op Navagio te werpen.

2. Pythagorion Beach

Dit strandje is niet zozeer de perfecte plek om te zwemmen, maar wel erg gezellig om te borrelen of een wandeling te maken. Pythagorion Beach vind je bij het eiland Samos en wordt vooral gekenmerkt door het gezellige stadje. Je vindt bij Pythagorion Beach namelijk een mooi haventje, waar je volop restaurantjes vindt en het stadje zelf bestaat uit talloze wit gekleurde huisjes. Een strand waar je dus heen gaat als je op zoek bent naar een boulevard om te flaneren en winkeltjes waar je leuke souvenirs kunt kopen!

3. Falasarna

Ben je een liefhebber van uitgestrekte stranden? Dan is het strand Falasarna de plek op Kreta waar je naartoe wilt. Bovendien ligt dit strand bij het gezellige stadje Chania, waar je allerlei restaurantjes vindt en kronkelige straatjes die gevuld zijn met winkeltjes. Als je in Chania slaapt zul je echter wel een auto moeten huren om naar Falasarna te gaan, want het is een stukje rijden. Toch is het een bezoek meer dan waard, want Falasarna wordt niet alleen gekenmerkt door een uitgestrekt strand en blauwe zee. Het zand is er namelijk soms rood of roze gekleurd en dit geeft een bijzonder gezicht.

4. Lalaria Beach

Ben je iemand die snel last krijgt van een zonnesteek of niet zonder ligbedden en een parasol kan? Dan is Lalaria Beach zeker niet het strand voor jou. Vind je het daarentegen wel leuk om naar een strand te gaan dat omringd wordt door witgekleurde rotsen en dat alleen bereikbaar is per boot, oftewel redelijk rustig? Dan moet je juist wel naar Lalaria toe gaan. Je kunt bij Lalaria Beach meer dan goed zwemmen en wanneer je met de boot naar het strand toe gaat is de kans groot dat je langs een rots vaart waar een boog in het water is gevormd. Om sommige plekken is deze boog ook vanaf het strand te zien en dankzij de unieke vorm is het een leuke plek om even bij op de foto te gaan!

5. Snorkelen rondom Zakynthos of nabij Kreta

Wist je dat je rondom Griekenland ook erg goed kan snorkelen of duiken? Zo kun je op sommige plekken kleurig koraal bekijken en rondom Zakynthos zelfs schildpadden tegenkomen! Avonturiers of onderwater liefhebbers moeten dan ook zeker naar dit eiland zodra ze een vakantie naar Griekenland boeken. De Caretta Caretta schildpad is namelijk zeldzaam en bijzonder om te zien. Ga je liever naar Kreta, maar houd je wel van duiken? Dan heb je geluk van snorkelen kan rondom Kreta ook volop, ook daar vind je namelijk mooie onderwaterwerelden. Hier vind je echter geen schildpadden, maar de kans is wel groot dat je een octopus ziet, zwaardvissen of grote tonijnen. In combinatie met het blauwe water een bijzonder gezicht en daarom staat dit ook in ons lijstje van tips.