Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stedentrip Thessalonki

4/5 - (3 stemmen)

 Gele gebouwen in een straatje Een stedentrip naar Thessaloniki mag tijdens uw vakantie naar griekenland niet ontbreken. Thessalon??ki is de op een na grootste stad van Griekenland en telt zo???n 320.000 inwoners. Het bevindt zich in het noorden van het vaste land in de regio Centraal-Macedoni??. Thessalon??ki is vanaf mei tot en met september goed te bezoeken. De temperaturen liggen dan tussen 24 en de 31 graden. De stad is niet zo toeristisch als Athene of Barcelona en heeft een rustige mediterrane uitstaling.

Geschiedenis

Allereerst een klein beetje geschiedenis over Thessalon??ki. Thessalon??ki heeft namelijk een rijk verleden en het maakte deel uit van het Romeinse rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. De stad is gesticht door Kassandros ter eren van zijn vrouw Thessalon??ki wat weer de zus van Alexander de Grote was, in 315 voor Christus.

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden in Thessalon??ki zijn niet zozeer grote trekpleisters maar voornamelijk de gehele stad. Overal waar je kijkt is de stad namelijk adembenemend. Het gebouw wat toch het meeste opvalt in Thessalon??ki is waarschijnlijk de Rotonde. Het is een schitterend rond gebouw dat dienst heeft gedaan als tempel, moskee en als kerk.

Verder kan men in de historische stad het Aristotelesplein bezoeken. Dit plein ligt aan zee en vanuit hier kan men gemakkelijk lopen naar de witte toren. Deze toren, ook wel Lefkos Pyrgos genoemd is pas in de 15e eeuw gebouwd. Toch is dit zeker een bezoek waard want er zijn veel exposities te zien en heeft men een schitterend uitzicht over de stad.

Ook zijn er genoeg musea te bezoeken in de stad. Zo is er een Archeologisch museum, een museum over de Byzantijnse cultuur, een kunstmuseum en het geboortehuis van Atat??rk, de grondlegger van de republiek Turkije.

Als laatst staat de stad bekend om de vele orthodoxe kerkjes die men kan bezoeken in de stad. Ook kan men nog enkele moskee??n en synagogen bezoeken. Echter zal men hier een stuk beter naar moeten zoeken aangezien de meeste zeer slecht zijn onderhouden of zijn afgebroken.

Restaurants

Wanneer men gaat eten kan men het beste terecht in de wijk Ladadika. Dit is een populaire wijk onder de lokale bevolking en ook onder de toeristen. Het is een schitterende??wijk met gekleurde en verlichtte huizen waar vroeger handel werd gedreven in olijfolie. Tegenwoordig zitten er in deze wijk voornamelijk traditionele restaurants en is de wijk populair onder studenten wegens de goedkope tentjes en terrasjes.

Uitgaan

Uitgaan in Thessalon??ki kan op verschillende plekken in de stad. Zo kan men rond ???Mylos??? verschillende moderne clubs vinden. Een andere plek waar men goed kan uitgaan is de Wijk Ladadika bij de haven. Het maakt hierbij niet uit of u in de middag of in de avond komt. In deze wijk is er altijd wel wat te beleven.

Berg Olympus

Wanneer u bent uitgekeken op de stad zelf kunt altijd nog de berg Olympus bezoeken. Op nog geen 100 kilometer van Thessalon??ki vandaan ligt deze berg waar volgens de Grieken de 12 goden zich hadden gevestigd. De Olympus berg is zeer populair onder wandelaars door de rijke flora die er te bewonderen valt. De berg heeft 52 bergpieken waarvan de hoogste 2917 meter hoog is, ook wel de Troon van Zeus genoemd.